Kayleigh opent seizoen met goud in Engeland

  • 1 september 2015

Op zaterdag 29 augustus jongstleden is Kayleigh Heerikhuisen kampioen geworden op het British SN Open in het Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury (UK). Met een dominante pakking en aanvallend judo wist Kayleigh al haar partijen te winnen en de titel binnen te slepen.

Kayleigh Heerikhuisen kwam uit in de klasse senioren tot 63 kilo en begon haar toernooi sterk tegen de Nikki McDermott. Als snel werd de Engelse naar de grond doorgestuurd en door Kayleigh in de houdgreep genomen. Na deze winstpartij wachtte Julie Wikdahl uit Noorwegen. Ook nu nam Kayleigh het initiatief maar de Noorse maakte er een spannende strijd van. Kayleigh scoorde een yuko met een beenworp en deze score was na drie minuten strijd goed voor de overwinning en het goud.

“Terwijl anderen op het strand lagen, heeft Kayleigh tijdens de zomervakantie heel hard getraind bij Shoganai, Topjudo Kenamju en Budoschool Amsterdam. Kayleigh was dan ook fysiek en mentaal topfit voor dit zeer sterk bezette toernooi.”, volgens coach Bart Heerikhuisen. “Het toernooi was zeer professioneel georganiseerd door de Britse judobond. We gaan volgend jaar dan ook zeer waarschijnlijk terug zodat Kayleigh haar titel kan verdedigen.”

Het British SN Open is het nationaal kampioenschap voor G-judoka’s in het Verenigd Koninkrijk. Het is een open toernooi met deelnemers uit heel Europa en één van de drie belangrijkste titeltoernooien op de wedstrijdagenda. Dit jaar werd het toernooi gehouden in Stoke Mandeville Stadium in Aylesbury, een bijzondere locatie waar de Paralympisch Spelen haar oorsprong vond.