Judo uitgelicht

Judo betekent de zachte weg. Het woord komt van twee Japanse woorden: ju wat zacht, meegevend betekent en do, wat staat voor weg of pad. De zachte zijde van het judo zit hem in de opvatting en techniek. Bij andere vechtsporten wordt lesgegeven in het bekwaam slaan en trappen, terwijl bij judo wordt geleerd dat meegeven kracht is. Het gebruik maken van de kracht van de tegenstander en deze gebruiken om de tegenstander te verslaan.

Judo is ontwikkeld door de japanner Prof. Dr. Jigoro Kano (1860-1938). Kano was een expert in jiu jitsu, een oude Japanse krijgskunst. Uit het jiujitsu ontwikkelde Kano een nieuwe vechtkunst, Judo.

505_jigorokano

Spreekbeurt(tas)

Iedereen moet wel eens een spreekbeurt houden op school. Wat is er nou leuker om je spreekbeurt te houden over je lievelingssport judo! De JBN heeft voor jou alle informatie over judo op de website www.digidojo.nl gezet. Je kunt hier alles vinden over de regels, judotoppers, geschiedenis ect. Daarnaast is veel informatie in de spreekbeurttas gestopt.

Deze tas is door Shoganai besteld en kan geleend worden door de judoka’s die een spreekbeurt wil houden over judo. Wil je de tas gebruiken neem dan contact op je judoleraar. Shoganai  wenst je heel veel succes met je spreekbeurt.