Over Shoganai

Shoganai betekent letterlijk: “zo is het leven”. Het komt er op neer dat je vaak de dingen moet nemen zoals ze op je af komen. Je kunt de richting en de snelheid zelf beïnvloeden en zo is het met judo ook. Een aanstormende tegenstander moet je niet willen stoppen, maar met behulp van judotechnieken doorsturen naar de mat, het liefst op de rug: ippon.

Harry Martens startte in 1998 met judo lessen in de huidige locatie bij ASVD judo Dronten. Ook Peter Arkenbout is sinds 2002 judoleraar.
Op 13 februari 2007 is Shoganai Judo Dronten opgericht. Wij zijn aangesloten bij de Judo Bond Nederland, onder nummer D2SJ52R. Shoganai Judo Dronten staat ingeschreven bij de KvK te Lelystad, onder nummer 39097901.

Shoganai is uitgegroeid tot een gerenommeerde en een actieve judo stichting die voor alle leeftijden (vanaf 4 jaar), jongens en meisjes, judotrainingen geeft op bijna iedere dag van de week, zie lesrooster.
De judoka’s kunnen kiezen voor recreatieve judo met één training in de week, waarbij twee maal per jaar examens worden gehouden voor een hogere slip en/of band.

Daarnaast kan ook gekozen worden voor wedstrijdjudo. Dit is een enthousiaste groep judoka’s die meerdere malen per week traint en bijna wekelijks de mogelijkheid heeft om aan wedstrijden mee te doen. Lees meer bij trainingen.