Toernooien

Van 100 puntencompetitie tot Wereld Kampioenschap

Per seizoen, dat loopt van + september t/m juni wordt de toernooi kalender opgesteld. Vele toernooien wordt hierin opgenomen voor zowel de beginnende wedstrijdjudoka als de gevorderde, alsmede voor de A-judoka.

Van een aantal toernooien is de datum nog niet bekend en/of wijzigingen kunnen zich voordoen. Raadpleeg daarom regelmatig de site voor een bijgewerkte agenda.

Om de agenda overzichtelijker te maken voor iedereen, hebben we de wedstrijden ingedeeld in categoriën, zodat je in één oogopslag kunt zien voor welke judoka’s het geschikt is:
1 = Voor alle judoka’s
2 = Alleen voor beginners
3 = Voor alle wedstrijdjudoka’s
4 = Voor gevorderde wedstrijdjudoka’s
5 = Voor geselecteerde wedstrijdjudoka’s
A = Aangepast judo – Voor judoka’s met een beperking

Bij alle Nationale en District Kampioenschappen kun je Dan-punten laten registreren, mits je de oranje kaart kan laten zien. Bij deze wedstrijden moet je naast je judo paspoort ook een bewijs van Nederlanderschap (paspoort, identiteitskaart) meenemen.

Inschrijven voor wedstrijden kan door een e-mail te sturen naar martensdekroon@kpnmail.nl  Hierin vermeld je je naam, gewicht en leeftijd en voor welke wedstrijd je je in wilt inschrijven.

Shoganai organiseert zelf een aantal evenementen

* De 100 puntencompetitie wordt 3 tot 4 keer per jaar in de eigen dojo gehouden. Dit toernooi is zeer geschikt voor de beginnende judoka om kennis te maken met het wedstrijd element.

* Tesamen met de andere judoverenigingen uit de gemeente Dronten en Lelystad worden per seizoen om toerbeurt ABK toernooien georganiseerd, eveneens zeer geschikt voor judoka’s tot veertien jaar met relatief weinig wedstrijdervaring.

* Judokamp. Aan het einde van het judoseizoen organiseert Shoganai een kamp voor maximal 80-100 leden.