16e Shoganai Judokamp

  • 28 augustus 2015

Geen beter begin van het seizoen dan met een judokamp.

Afgelopen weekend hebben we al weer het 16de judokamp gevierd. Ook dit judokamp bleek een waar sportfeest met alles er op en er aan. Vier teams van tien judoka’s in de leeftijd van 4 t/m 21 jaar streken al op vrijdagavond neer op camping De Abbert om plannen te maken voor de winst.
De grote (JUDO)tent werd opgezet, voetbal- en volleybalveld en waterspel werden aangelegd en het kampvuur werd brandend gehouden door de jongens.

Op zaterdag kwamen de teams in actie; er werd strijd geleverd op het voetbalveld, in de tent was er judo en rugby tegen elkaar en we ontdekten waterslagbal. Tussendoor was er lekker eten en drinken: broodje worst, patat van Walibi, goulash van Dario (op het kampvuur gemaakt), hamburgers van de BBQ en lekker ijs van familie Vijlbrief.
De teams werden ook op hun teambuilding beoordeeld en hadden zelf brownies en cakes gebakken om indruk te maken op de jury.

Op zondag werd eerst een stevig ontbijt genuttigd, waarbij Jeroen en Vincent lieten zien hoe goed zij eieren konden bakken. Daarna nam Erik ons mee voor de eerste Judo Boot Camp. Een half uurtje werd 1 uur en 15 minuten, maar toen hadden de teams opnieuw laten zien dat ze met een beetje slaap tekort prima konden sporten.
Op naar het volgende nieuwe onderdeel: bank drukken voor de judoka’s van 12 jaar en ouder. Ook hier waren de resultaten bijzonder goed: wat een progressie!!! En als laatste het zwaarste onderdeel, zowel fysiek als mentaal: TOUW trekken.

Hierna was het tijd om terug te kijken op een fantastisch seizoen, waarin we helaas de nodige verdrietige momenten hadden.
Daniël Vijlbrief had een zwaar ziekbed en overleed in de vakantie, wij hebben hem tot Erelid en voorbeeld van Shoganai uitgeroepen.
Vincent van Mourik mocht de titel van Coach van het Jaar in ontvangst nemen. Hij heeft dit jaar veel betekend voor onze judoka’s en in het bijzonder voor de familie Vijlbrief.

De Judoka van het Jaar award heeft zijn vaste plek op het judokamp en dit seizoen was de competitie heftig.
De derde plek werd veroverd door Colin Dittmar die heel wat wedstrijden in de -12 op zijn naam zette.
De tweede plek was voor Sacha Buwalda die op maar liefst drie NK’s een medaille haalde.
En een unicum in de historie: twee judoka’s op de eerste plek, met 1820 puntenArthur Heeres en Rocco van Rooij!
Arthur Heeres werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen en derde in Bremen. Hij werd geselecteerd voor het Europees kampioenschap Cadet waar hij individueel bijna een medaille haalde en met het team zilver!

Rocco van Rooij is een supertalent van 6 jaar die in de tweede helft van het seizoen een leeftijdsklasse hoger is gaan judoën om meer uitdaging te krijgen. Desondanks haalde hij nóg elk toernooi een medaille en meestal Goud!

Wat betreft de teams: de Pudding Etende Potvissen (wie verzint zo’n naam) werden kampioen! meer info staat op facebook, de Winnaars netjes tweede en de Binkies derde.

Op naar het 17de Judokamp!!!