Verslag Talent Cup, Ten Boer en scores uit Zweden

  • 30 september 2015

Veslag Ten Boer, zaterdag 26 september 2015:

De dag begon met Myrthe de Vries en Naomi Hartemink die in dezelfde poule uitkwamen. Ondanks goed judo konden beide dames zich niet in de finale-poule knokken. Myrthe won één wedstrijd en Naomi twee. Gertjan Kuindersma en Thomas de Lange kwamen ook uit in het eerste blok. Met beide heren liep het erg goed. Thomas wist met vier winstpartijen en één verliespartij het zilver te veroveren. Gertjan deed precies hetzelfde en mocht dus ook met zilver naar huis.

In het tweede blok kwamen Francisco vd Steen en Jayden Siewe in actie. Jayden was helaas zijn zenuwen niet de baas en wist dan ook geen wedstrijd te winnen. Francisco won in zijn poule drie wedstrijden en verloor er twee onnodig. Dit betekende een bronzen medaille, terwijl goud er echt in zit voor Francisco.

In het derde blok was alleen Ruben van Mourik actief. Ruben won vijf partijen en verloor met vier discutabele shido’s, terwijl er voor hem een waza-ari en een yuko op het bord stonden. Zilver met een gouden rand dus voor hem.

In het vierde blok was het de beurt aan Laura van Rooij en Abe Root. Laura knokte heel hard en won daarmee vier partijen, maar bij partij vijf ging het kaarsje uit en verloor ze helaas. Toch een mooie zilveren medaille voor Laura. Abe ging als een speer door zijn poule heen (3x winst), maar trof in de finale tactisch sterkere tegenstanders. Toch was dit genoeg voor de derde plaats.

In het laatste blok kwamen er nog drie judoka’s namens Shoganai in actie. Colin DittmarRoan de Vries (broer van..) en Rocco van Rooij. Colin blijft dreigend met zijn overname techniek en wist daar dan vijf partijen mee te winnen. Echter één tegenstander liet het initiatief aan Colin en daar wist hij dan ook geen raad mee. Toch een mooie zilveren medaille voor Colin.
Roan ging per partij beter judoën. Begon het eerst nog wat onwennig, met wat kleine aanwijzingen stond Roan per partij beter op de mat, wat uiteindelijk als afsluiting een winstpartij opleverde.
Ook Rocco begon wat onwennig met een winstpartij op beslissing, maar daarna was hij los met als hoogtepunt een mooie staande Ippon Seoi nage. Rocco won vijf partijen en mocht het goud ophalen.

Worpen van de dag waren: Een prachtige Morote Seoi nage van Ruben en de Ippon Seoi nage van Rocco. Hiermee onderscheidt het judo van Shoganai zich met anderen.

Stockholm (Zweeds Open), zaterdag 26 september 2015:
-18: 60kg Daniël Wassenaar zilver en Arthur Heeres brons.
-21: -55kg Thomas van Mourik zilver. -60kg Arthur zilver en -63kg Vera Oosterhuis 5e. Jasper vd Born zowel in -18 als -21 9e in de -81kg. Marlynn Martens en Erik Veldman krijgen helaas geen herkansingen na hun verlies partij.