G-judoka’s: Special Olympics Regionaal

  • 28 september 2015

Davy Harmsen pakt zilver en GertJan brons tijdens Special Olympics Regionale Spelen in Hoofddorp.

Gisteren namen Davy Harmsen en Gert-Jan Vlijm deel aan de Special Olympics Regionale Spelen in Hoofddorp. Kayleigh was licht geblesseerd aan haar schouder dus besloten we om haar een andere taak te geven.

We begonnen de dag met een feestelijk openingsceremonie waarin de vlag werd gehesen en de “flame of hope” werd ontstoken. Na het omkleden en de weging werden de judoka’s getrakteerd op een judoclinic onder leiding van toptrainers en topjudoka’s Claudia Zwiers, Benito Maij, Daniël Stokhof, Ilse van Buren, Clark van Veen, Kayleigh en Caitlin Heerikhuisen. Na een uur pittige te hebben getraind was het tijd voor de wedstrijden.

Vanwege zijn ambities, was Gert-Jan Vlijm (zelf niveau 3) ingedeeld in een zware poule van 3 met niveau 2 judoka’s. Gert-Jan deed enorm zijn best maar wist in de dubbele competitie helaas geen van zijn partijen te winnen en werd daardoor derde en mocht het brons in ontvangst nemen.

Davy Harmsen was ingedeeld in een poule van 4 niveau 2 judoka’s en kon lekker aan de bak. Partij 1 tegen Timo van Rijn werd met ippon gewonnen en ook Daan Perdijk werd met ippon verslagen. De finalepartij tegen Eelco van Apeldoon was spannend Davy wist een yuko te scoren maar kreeg even later een waza-ari tegen wat eveneens de eindstand was. Een prima 2e plaats en dus zilver voor Davy.