Goud, zilver en brons voor G-judoka’s

  • 10 oktober 2015

In Herenthout (België) veroveren de 3 G-judoka’s Kayleigh, Davy en Gertjan resp. goud, zilver en brons.

Herenthout (België) – Op zaterdag 10 oktober is Kayleigh Heerikhuisen kampioen geworden op het 10e internationale G-judotoernooi in Herenthout, België. Davy Harmsen werd tweede en Gert-Jan Vlijm behaalde de derde plaats.

Ondanks de jubileum editie van dit toernooi, viel het aantal deelnemers tegen en was het toernooi minder sterk bezet. Gert-Jan Vlijm had een leuke, uitdagende poule met jongens in zijn eigen gewichtsklasse. Hij begon met een goede pakking aan de wedstrijden maar kon zijn aanvallen niet afmaken. Zowel in de eerste als de tweede partij belandde Gert-Jan in een houdgreep en verloor daardoor met ippon. Zijn tegenstander in de derde partij had vanwege een blessure opgegeven en daardoor kon Gert-Jan het brons in ontvangst nemen.

Davy Harmsen was in eerste instantie te licht ingedeeld maar gelukkig was er ook voor hem een mooie poule. Davy begon het toernooi sterk en won zijn eerste wedstrijd met twee maal waza-ari (uchi mata). Tegen Andy Schoutens had hij beduidend meer moeite en werd dan ook voortijdig met een o soto makikomi uitgeschakeld. Davy mocht zijn laatste partij tegen een blinde judoka judoën, even wennen want de wedstrijd start dan vanuit kumi kata. Davy liet er echter geen gras over groeien en scoorde direct waza-ari met een linkse o soto gari. En even later volgde het tweede punt met dezelfde worp. Een prima tweede plaats.

Kayleigh Heerikhuisen had pech, er was maar één tegenstander in haar gewicht en niveau. Dus best of 3 judoën en wat dingen uitproberen. Met een sterke, dominante pakking nam Kayleigh direct het heft in handen. Met een linkse o soto gari werd waza-ari genoteerd en afgemaakt met een houdgreep (ippon). De tweede partij verliep echter nog sneller en werd eveneens met een houdgreep gewonnen, waardoor Kayleigh kampioen werd.

Op 21 november zullen Kayleigh en Davy deelnemen aan het Open Nederlands Kampioenschap G-judo in Venray. In de middag zal Gert-Jan op dezelfde locatie deelnemen aan het internationale Shenshu toernooi.