Zilver voor A-judoka’s in Herenthout (B)

  • 22 oktober 2018

Op zaterdag 20 oktober hebben Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen beiden zilver gewonnen op het Internationale Aangepast Judotoernooi te Herenthout (België).

Gert-Jan Vlijm had een leuke poule met een aantal niveau 2 en 3 judoka’s. De eerste wedstrijd tegen de Belg Frederic Baudelot werd gemakkelijk gewonnen met houdgreep (ippon). In de tweede wedstrijd tegen Herve Vicenty (Bel) scoorde Gert-Jan wazari met een blokkeerworp en maakte het af met een beenworp. Tegen de Belg Kristof Meeus had Gert-Jan het een stuk moeilijker en won uiteindelijk de partij dankzij een shido van de tegenstander. Ook in de laatste partij tegen de Nederlander Marc Hoogenboord werd door beide judoka’s niet gescoord. De scheidsrechter beloonde het aanvallender spel van Hoogenboord waardoor Gert-Jan genoegen moest nemen met zilver.

Kayleigh Heerikhuisen had in haar poule slechts één tegenstander die helaas werd teruggetrokken. Hierdoor had Kayleigh dus geen tegenstanders om tegen te judoën. In overleg met de organisatie, werd op initiatief van zus Caitlin een poule met reguliere judoka’s samengesteld zodat Kayleigh toch nog de mat op kon. Coach, voormalig topjudoka en lid van team GB Kate McDermott nam het eerst tegen Kayleigh op. Er werden geen cadeautjes uitgedeeld en Kayleigh gaf prima partij maar kreeg geen vat op de razendsnelle McDermott die handig gebruik maakte van een paar foutjes van Kayleigh die tweemaal een wazari tegen opleverde. Hierna mocht Kayleigh het opnemen tegen haar zus die flink tegenstand bood. Uiteindelijk wist Kayleigh deze partij winnend af te sluiten met twee wazari’s en kreeg aan het einde van de dag het zilver omgehangen.