Volop judo in het Paasweekend

  • 17 april 2022

Op Goede Vrijdag hebben we wederom een gezellige randori competitie met veel strijd, mooie judo technieken en voldoende partijen voor elke judoka gedraaid. Er werden ook aardig wat prijzen binnen geharkt:

100 punten prijs: Stijn Schook, Joëlle vd Knaap, Daan Hobbelman.
200 punten: Jermain en Bowie Kollen, Koen Lambers, Julian Kroes, Mason Plomp, Kyan van Dalen, Lena Francois, Stijn Klaver en Atifcan Coban.
300 punten: Sam de Wit, Sepp de Regt, Vivienne Huisman, Meta van Ommen en Dylano Oosterhof.
400 punten: Xavier Siderius en Florian Huisman.
500 punten: Ryu Kloosterman.

In Kopenhagen (Denemarken) werd Yaël Schipper kampioen in de -18 -52 kg. Ze won haar 1ste partij met binnenwaartse haak, de 2de pot met sumi gaeshi, de 3de op shido’s en de 4de met tai o toshi. Op zaterdag deed Yaël ook nog mee met de -21 -52 kg en won weer haar 1ste pot met binnenwaartse haak. Daarna won ze met uchi mata en ze verloor haar 3de partij waardoor ze het brons binnenhaalde. Ook Paula Borgonje pakte brons, maar dan bij de senioren tot 57 kg. Ze won haar 1ste en 2de pot met heupworp, verloor de halve finale in de golden score en won om brons met armklem.

In Lummen België stond Roos Tillema eindelijk weer eens op een groot toernooi. Ze begon gelijk goed met winst door 2 wazari’s. De 2de pot werd helaas verloren, maar in de 3de pot liet Roos weer haar kwaliteiten zien en won ze met schouderworp en houdgreep. Een mooie 2de plek voor Roos! Ginato Florencia wint de laatste tijd op elk toernooi een medaille en ook hier begon hij goed met winst door 2 wazari’s. In de 2de pot scoorde Ginato een wazari met overname en knokte hij de partij netjes uit. De 3de partij werd gewonnen met houdgreep en de finale weer met een wazari door overname. Ginato opnieuw kampioen!!! Noa Opstal had het niet makkelijk in de -70 kg maar won wel 1 partij met een mooie armklem! Max Tillema ging voor het eerst de strijd aan in de -66 kg, een klasse die altijd goed bezet is. Dat merkte Max in de 1ste pot, want ondanks dat hij sterk stond te judoën verloor hij met uchi mata. Gelukkig herpakte hij zich en won de 2de pot met houdgreep. In de 3de pot moest hij opnieuw tegen de tegenstander van de 1ste pot, maar nu maakte Max de ippon met buitenwaartse haak. Max kwam op gang en won pot 4 en 5 met ura nage en pot 6 met binnenwaartse haak. En ook in de finale werd er strijd geleverd en maar net verloren door een overname; een mooie 2de plek voor Max waar hij heeft laten zien met de beste mee te kunnen.