Crowdfunding platform ‘Talentboek’ : Yaël Schipper

  • 18 april 2022

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds zet zich in voor kinderen en jongeren met een gesignaleerd talent. Het doel is om deze talenten, met de nodige financiële ondersteuning, te helpen om zich optimaal te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Naast een bijdrage uit het fonds bieden wij talenten de kans om gebruik te maken van ons Crowdfunding platform ‘Talentboek’. Een platform waar aanstormende talenten zelf inkomsten werven om hun ambities waar te maken.

Eén van onze judoka’s, de 14-jarige Yaël Schipper heeft een Crowdfunding account geopend: https://yvgtf.nl/talentboek/yael-mag-naar-de-ecc-help-jij-haar-mee

“Sinds het behalen van het zilver op het NK in 2021, heb ik van de NOC*NSF een belofte status gekregen en ben ik door de judobond (JBN) geselecteerd om wekelijks te komen trainen met de nationale selectie op het NTC Papendal. Vervolgens ben ik nu door de JBN officieel toegevoegd aan de nationale selectie -18 jaar en geselecteerd voor deelname aan Europa Cups.

Mijn eerste ECC (European Cadet Cup) zal op 28 mei a.s. in Coimbra, Portugal zijn en hopelijk volgen er daarna nog meer. Ik heb er enorm veel zin in!

Deelname aan ECC’s zijn belangrijk om ervaring op te doen en uiteindelijk geselecteerd te worden voor titeltoernooien als het EK, WK en EYOF en dat is wat ik heel graag wil!

De kosten voor een ECC komen echter voor eigen rekening en zijn tussen de € 700,- en € 1.000,- per toernooi voor deelname, vervoer, verblijf, etc. Ook de kosten voor de coach komen (deels) voor eigen rekening. Daarnaast moet ik speciale IJF (International Judo Federation) goed gekeurde judopakken (wit en blauw) met goedgekeurde naamplaten dragen. Deze pakken kosten € 240,- per stuk.

Ik ben super gemotiveerd om mijn dromen na te jagen en mijn doelen te behalen en ik train hier met veel plezier en heel hard voor. Ik kan het alleen niet zonder de hulp van sponsoren. Ik zou het dan ook geweldig vinden als u of uw bedrijf mij zou kunnen helpen! Iedere donatie is meer dan welkom! “

Yaël Schipper