Maandag 3 september a.s. gaan de judolessen weer beginnen

  • 1 september 2018

A.s. maandag 3 september gaan onze deuren weer open voor het judoseizoen 2018-2019. De reguliere lessen gaan beginnen volgens het bekende rooster, met echter een uitbreiding op de woensdagmiddag.

Shoganai begint op woensdag 5 september met een nieuwe beginnersgroep. Om 15.00 uur zijn potentiële judoka’s tot circa 11 jaar welkom in de dojo aan de Jupiterweg 20. De kinderen leren spelenderwijs het judo. Ze mogen drie keer gratis meedoen en daarvoor ligt een judopak klaar.

In de afgelopen weken bereikte ons al goed nieuws:

PAPENDAL – Roy Koffijberg doet volgende maand mee aan de wereldkampioenschappen judo in Bakoe (Azerbeidzjan). Bondscoach Maarten Arens laat de Drontenaar debuteren in de klasse tot 60 kilogram. Roy Koffijberg richt zich op de Olympische Spelen in Tokio, zo vertelde hij onlangs toen hij in sporthal ’t Dok een wedstrijd van zijn voormalige club Shoganai bezocht (zie video De Drontenaar). Zijn uitverkiezing voor het WK is opvallend, omdat hij de afgelopen weken snel uitgeschakeld werd tijdens grand-prixwedstrijden in eerst Zagreb en vervolgens Boedapest. De hoofdcoach heeft maar liefst zeven debutanten opgenomen in zijn selectie. „Naast de bekende namen die we al vroeg hebben geselecteerd, maken we ook gebruik van de mogelijkheid om in een aantal klassen jonge judoka’s te positioneren”, legt hij uit, „Enerzijds omdat ze de afgelopen periode veel progressie hebben laten zien, maar ook met het oog ons voor de olympische mixteamwedstrijd in Tokio te plaatsen.”

LONDEN (Engeland) – Kayleigh Heerikhuisen uit Dronten heeft in Londen goud gewonnen bij de eerste Europese kampioenschappen in ID-judo (intellectual disability). Ze was de sterkste in de klasse tot 70 kilogram. „In de sporthal van de Universiteit van Londen de eerste Europese kampioenschappen in ID-judo plaats voor judoka’s met een verstandelijke beperking”, meldt de judobond op haar website. „Op de eerste dag van de Europese kampioenschappen kwamen geen Nederlandse judoka’s in actie. Op de tweede dag van de EK heeft Kayleigh Heerikhuisen (-70 kg) een gouden medaille veroverd. Bij de heren kwam Jasper Holtackers (-100) in actie en wist een bronzen medaille te bemachtigen.”