Paula Borgonje, Niels Evers en Stefan Sulkers naar NK Senioren

  • 10 september 2018

ALMERE – Niels Evers en Paula Borgonje hebben zich zaterdag in Almere geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen Senioren. Ook Stefan Sulkers, tegenwoordig tevens uitkomend voor de Groningse studentenvereniging De Mattenkloppers, plaatste zich.

Het Nederlands kwalificatietoernooi werd op dezelfde locatie gehouden als het uiteindelijke Nederlands kampioenschap op zaterdag 29 en zondag 30 september: het Topsportcentrum Almere.

Niels Evers (+100 kilogram) en Paula Borgonje (-57 kilogram) eindigden allebei als tweede. Niels had bewust gekozen voor de +100 en won twee keer vlot met armklem. In de finale werd Niels verslagen door Jelle van den Berg, maar Niels had zijn doel al gehaald. Paula won haar 1ste pot met twee wazari’s en daarna pot 2 en 3 met armklem. In de finale moest Paula tegen lange Lois van Lijssel kwam ze heel mooi op voorsprong, maar liet ze Lois ook weer gelijk komen. In de golden score was Lois fitter. Stefan Sulkers (-90 kilogram) leed in de eerste ronde een nederlaag, maar knokte zich terug door in de herkansing. Hij liet echt mooi judo zien en won vier partijen op rij en moest opnieuw tegen de judoka van de eerste ronde die hij nu vrij snel versloeg met twee wazaris. Het leverde hem een derde plaats op èn deelname aan het NK.

De vier andere deelnemers plaatsten zich niet: Manouk Stienstra (-63 kilogram), Thomas van Mourik, Daniël Wassenaar (-73 kilogram) en Tim Venema (-93 kilogram). Manouk Stienstra deed prima ervaring op en liet vooruitgang zien in haar pakking. Zij won 1 pot. Thomas van Mourik won makkelijk zijn 1ste partij, maar kwam daarna tegen de lastige en ervaren Wytze de Jong die hem met wazari versloeg. In de herkansing was het weer Ziggy Horsten die dit keer de winst pakte in de golden score. Daniël Wassenaar en Tim Venema hadden moeilijke tegenstanders en verloren beide twee keer.

 (eigen foto)

Wij hopen dat Niels op het NK Senioren ook zo het podium kan betreden! Good luck Paula, Niels en Stefan!