Caitlin Heerikhuisen wint zilver op Belgium Open Sambo

  • 10 juni 2017

Tournai (BEL) – Shoganai judoka Caitlin Heerikhuisen heeft zaterdag 10 juni zilver gewonnen op het Belgium Open Sambo in Tournai, België. Na een lastige eerste partij herstelde zij zich uitstekend en wist met aanvallend sambo de tweede partij met overmacht te winnen. Jasper van den Born kwam nog te kort voor een podiumplaats en werd vijfde.

 Van den Born kwam nog te kort

Jasper van den Born kwam uit in de gewichtsklasse tot 82 kg en had een flinke poule. Na de eerste ronde te zijn vrij geloot, trof Jasper in zijn tweede partij Thomas Imbert uit Frankrijk. Deze partij werd met 9-5 gewonnen dankzij scores met een heuptechniek en een vliegende schaarbeweging. In de halve finale tegen Adrien Lichaire (FR) kwam Jasper 3-0 voor maar kreeg een armklem tegen en moest afkloppen. In de herkansing trof Jasper de fransman Arthur Roche die eveneens nog een maatje te groot was, Roche won de partij met een beenklem en kaapte daarmee het brons weg.

Heerikhuisen zilver na valse start

In de klasse tot 80 kilo mocht Caitlin Heerikhuisen haar toernooi beginnen tegen Ashley Breton uit Frankrijk. Caitlin kwam op 0-4 achterstand door een hana goshi en de Française maakte voortijdig een einde aan de partij met een hold-down. Tegen de Française Bilitis Darcy begon Caitlin fel en scoorde vier punten met een heupworp. Even later stuurde Caitlin de Française door en scoorde daarmee twee punten (6-0) en ging direct door op de grond met hold-down waarmee de wedstrijd met 10-0 werd gewonnen en Caitlin het zilver in ontvangst mocht nemen.