Mooie resultaten op ABK, Biddinghuizen en toernooi te Almere

  • 18 juni 2017

Twee wedstrijdverslagen van zaterdag 17 juni 2017:

Op zaterdag 17 juni werd het ABK-toernooi georganiseerd in Biddinghuizen. Hier deden 18 judoka’s aan mee in twee verschillende blokken.

In het eerste blok mochten Auke de Boer, Daan en Robin van Ginkel, Tijn Opstal, Djordy Schuurman, Owyn Siewe, Lieke van Dravik, Rodin Vos, Rodin Kamp en Kian Poortvliet aan de bak!
Auke de Boer, Kian Poortvliet en Owyn Siewe zaten bij elkaar in een poule. In deze poule werd er goed gestreden om een medaille te bemachtigen; uiteindelijk werd Kian vierde, Owyn derde en Auke tweede. Lieke van Dravik was goed aan het judoën, maar net niet goed genoeg om een wedstrijdje te winnen en werd vierde.
Tijn Opstal, Rodin Vos en Rodin Kamp zaten eveneens bij elkaar in de poule, ze waren goed aan het judoën. Tijn werd derde ,Rodin Vos vierde en Rodin Kamp werd tweede.
Daan en Robin van Ginkel en Djordy Schuurman zaten in dezelfde poule. Robin had het er zwaar, want hij moest tegen wat zwaarder en grotere judoka’s judoën. Hij wist uiteindelijk één partij te winnen en werd derde. Daan was goed aan het judoën en maakt een aantal keer een goede inzet met als resultaat dat hij eerste werd. Djordy was ook heel goed aan het judoën en verloor helaas van Daan en won mooi zilver.

In het tweede blok waren Mouaad Albojaddaine, Thomas de Groot, Florian Huisman, Noa Opstal, Evie Panjer, Jayden Siewe, Yoëlla Bax, Kian Scholder en Ruben Dam aan de beurt om te judoën. Thomas de Groot begon wat stroef, maar wist zich wel weer te herpakken en heeft nog een aantal wedstrijden gewonnen en werd derde. Florian Huisman, Evie Panjer en Kian Scholder zaten bij elkaar in de poule, ze hebben goed gejudood, Florian wist al zijn partijen te winnen en werd kampioen. Kian Scholder wist twee partijen te winnen en veroverde brons. Evie had het wat lastiger en verloor al haar partijen en werd vijfde, maar ze heeft wel een mooie medaille erbij. Jayden Siewe en Mouaad Albojaddaine mochten het ook tegen elkaar op nemen in een poule. Ze hebben goed staan judoën Jayden won ‘goud” en Mouaad ‘zilver’. Yoëlla Bax stond er goed te judoën en werd tweede. Noa Opstal stond ook goed te judoën, ze wist drie partijen te winnen en werd tweede. Ruben Dam had zich goed voorbereid op dit toernooi en won drie partijen en haalde het zilver binnen.

Alle judoka’s hebben goed staan judoën en hebben vandaag plezier gehad, sommige hadden het wat zwaarder, maar wisten toch ook nog een aantal partijen te winnen. Tot het volgende ABK-toernooi.

 

Van der Kamp toernooi in Almere:
Op dit toernooi lieten de Shoganai judoka’s hun klasse zien, er werden veel prijzen binnen gesleept. We zagen regelmatig een compleet Shoganai podium, onderling was er erg veel strijd en mooie acties.

Kampioen werden: Nick, Roos, en Max Tillema, Bram Wiersma, Pepijn Braam, Zoë van den Berg, Colin Dittmar, Ralph Steijn, Resa van den Born, Tim Venema, Séun Steenken en Kaesey Milton.
Zilver voor de jarige Carsten Bongaarts, Arjen Varisli, Chris Scheurwater, Bart Spils en Elvin van Aken.
Brons voor Ashley en Rick Scheurwater, Bram Venema, Finn Raterink en Roan de Vries.

Nick Tillema moest vier potjes tegen veel grotere tegenstanders, maar met zijn techniek en drive won hij ze alle vier op ippon. Roos Tillema had het veel te makkelijk, gooide ze allemaal er direct af. Max Tillema had ook grotere tegenstanders en moest er heel hard voor knokken waardoor de winst nog zoeter proefde.
Bram Wiersma en Carsten Bongaarts zaten samen in één poule, waar ze beiden twee potten wonnen, voordat ze tegen elkaar kwamen. Carsten nam risico en Bram nam perfect over waardoor Bram 1 en Carsten 2 werd.
Arjen Varisli was de eerste pot nog niet wakker, maar daarna won hij twee keer makkelijk met linkse heupworp.
Ashley Scheurwater had haar dag niet en verloor vier keer, toch liet ze zien dat ze erg goed kan overnemen.
Pepijn Braam was beter bezig met zijn pakking en won alle vier zijn partijen.
Zoë v/d Berg had het de eerste pot zwaar, maar maakte een achterstand goed en won de golden score op karakter. De rest werd daarna makkelijk gewonnen.
Koen Venema was onze held en deed mee in de -15, omdat er in de -12 geen tegenstanders waren. Tegen Finn Raterink liet hij zien dat hij best tegen deze jongens kan knokken. Colin Dittmar won zijn poule en Finn werd hier tweede. Elvin van Aken won zijn poule met vier overwinningen en moest in de kruisfinale tegen Finn. Het werd een spannend gevecht dat aan het eind door Elvin werd gewonnen op wazari. Colin won de spannende finale van Elvin. Finn draaide zijn beste partij door het brons binnen te knokken en met een houdgreep en verwurging te winnen.
Rick Scheurwater moest nog op gang komen en verloor twee keer voordat hij met een gigantisch gave harai goshi zijn laatste partij won.
Lars Wiersma, Ralph Steijn en Roan de Vries zaten in een poule van zes die garant stond voor een heleboel judo. Onderling maakte ze het elkaar echt lastig. Ralph en Lars hadden ieder vier potten gewonnen met sterk judo toen ze tegen elkaar moesten in een soort finale. Op de grond nam Lars risico die door Ralph netjes werd overgenomen met een houdgreep. Roan herpakte zich goed na het verlies van de eerste twee potten en pakte toch mooi brons.
Resa van den Born draaide voor het eerst in de -18 en won drie keer spectaculair op ippon!
Tim Venema, Bart Spils en Bram Venema vormden met zijn drieën een poule waarin ieder won, maar Tim een beetje meer dan de andere twee. Séun Steenken en Chris Scheurwater zaten ook in een poule van drie. Séun won te gemakkelijk alle vier de partijen, alhoewel Chris het tot een golden score schopte. Chris verloor met een wazari ,maar won met een ippon van de andere judoka waardoor hij trots mocht zijn op het zilver.
Kaesey en Kenneth Milton en Francisco v/d Steen zaten ook in een poule van zes die garant stond voor veel judo-plezier. Kaesey begon met een partij van negen minuten, die hij met een fantastische ippon binnen haalde. Zijn verbeterde conditie zorgde ervoor dat hij daarna ook de andere vier potten won en zich trots kampioen mag noemen. Kenneth staat altijd garant voor spectaculair judo en hij haalde een paar mooie overwinningen binnen. Francisco deed als lichtste prima ervaring op voor Sindelfingen. Ook hij won een paar partijen, maar net te weinig voor een podiumplek.

Al met al een geslaagd weekend, we zijn klaar voor het volgende strijd, aankomende week: Sindelfingen!!!