Verslag NKT senioren, Almere

  • 20 september 2021

Zaterdag 11 september hebben Ruben van Mourik, Thomas van Mourik en Paula Borgonje hun eerste toernooi mogen draaien. Een goed bezet Nederlands Kwalificatie Toernooi waar de beste 8 naar het NK mogen en meestal de nummer 9 en 10 ook nog geplaatst worden.

Thomas had een vrijloting in de -90 en versloeg in de 2de ronde Vrieling uit Veendam met 2 wazari’s. Daarna verloor Thomas op 3 shido’s van Van Herk (die later 2de werd). In der herkansing won Thomas op ippon van Van de Ven en verloor daarna van Dax Biesbrouck die later 3de werd. Met een 7de plaats mag Thomas zeker meedoen aan het NK.
Ruben won na een vrijloting zijn 1ste partij van Jari Vorstenbosch op wazari en won de 3de ronde op 2 wazari’s van Omerkoylu. De kwartfinale werd helaas verloren van de sterke Raynaldo Kuipers waarna Ruben in de herkansing verloor van Veltmeijer. Voor de eerste reserveplek moet Ruben tegen Nakken die hij met ippon versloeg en verloor hij van Hensens zodat hij op de 2de reserveplek belandde.

Paula moest haar 1ste pot tegen Jansen die ze helaas op wazari verloor. In de herkansing versloeg ze Van Asch op ippon, maar verloor ze van Stolk. In de strijd voor de 1ste reserveplek won Paula van Baar en de Jong op ippon.

 

Roy Koffijberg had zijn eerste judowedstrijden sinds twee jaar in Duitsland, hij mocht deelnemen in de Bundesliga in zijn Frankfurter team en won 4 partijen met harai goshi, uchi mata en o uchi gari.