Goud, zilver en brons – Talent Cup in Groningen

  • 25 september 2016

Zaterdag jl. was Shoganai met haar -12 en -15 judoka’s actief op de Talent Cup in Groningen.

In het eerste blok zijn er gelijk twee kampioenen te vermelden. Joia Hiemstra en Ruben van Mourik worden allebei eerste in hun poule. Gertjan Kuindersma viel net zoals Owen Siewe buiten de prijzen.

In het tweede blok werd Noa Opstal ook kampioen. Met sterk judo versloeg ze al haar opponenten met een ippon. Lois Bandstra zat in dezelfde poule, maar zij viel niet in de prijzen. Toch was zij als enige witte bander goed bezig en gaf ze al veel weerstand.

In het derde blok werd Zoë v/d Berg kampioen door ook al haar tegenstanders met een ippon te verslaan. Lars Wiersma moest heel hard knokken om de finale poule te halen en gelukkig redde hij dat net. In de finale poule werd Lars derde. Ralph Steijn verloor zijn eerste wedstrijd, waardoor hij wat uit het veld geslagen was, maar hij herpakte zich en knokte zich naar het zilver! Aranka Sulkers won één partij, maar dat was te weinig voor een prijs. Wel heeft ze een grote ontdekking gedaan v.w.b. haar pakking.

In het vierde blok knokte Colin Dittmar zich naar de derde plaats in een poule met veel pittige tegenstanders. Jayden Siewe won één partij, maar dat was helaas niet genoeg voor een plek in de finale poule.

In het vijfde blok werd Fabian Feliciano Rebelo kampioen door al zijn wedstrijden te winnen. Finn Raterink moest heel hard werken om vierde te worden in zijn poule. Als Finn de volgende stap kan maken zit er voor Finn ook goud in.