Paula Borgonje zilver NK Senioren Almere

  • 8 oktober 2016

Paula Borgonje heeft tijdens het Nederlands kampioenschap judo het zilver veroverd bij de dames senioren in de klasse tot 52 kg. In de finale werd met slechts een minimaal verschil verloren van Janssen. Arthur Heeres en Bas Koffijberg werden voortijdig uitgeschakeld en Iris Iwema moest opgeven met een blessure.

NK judo voor senioren
Paula Borgonje begon haar toernooi met een vrijloting en rekende in de kwartfinale af met Deurlo door te winnen met een houdgreep en ippon. In de halve finale trof Borgonje Peeters en won ook deze partij met houdgreep en ippon. In de finale kon Borgonje een yuko achterstand niet meer goedmaken en moest genoegen nemen met zilver.
Bas Koffijberg wordt verrast
Titelverdediger Bas Koffijberg (-60kg) had ook een vrijloting en begon sterk in de kwartfinale tegen Uyar. Al snel scoorde Koffijberg een wazari, maar werd kort daarna verrast en verloor de partij met ippon. In de herkansing verloor Koffijberg op drie straffen van Volleman.

Arthur Heeres maakt machtige tilworp. © H. Heeres

Machtige tilworp
Arthur Heeres (-66kg) won zijn eerste partij op spectaculaire wijze door met een machtige tilworp ippon te scoren. In de kwartfinale verloor Heeres van de latere kampioen Schipper. Helaas verloor hij ook in de herkansing van Verhorstert door shido.

Ippon in laatste seconden
Iris Iwema (-63kg) won haar eerste partij van Gevers met een houdgreep. In de kwartfinale stond Iwema lang achter, maar wist in de laatste seconden van de partij ippon te scoren. In de halve finale tegen Wichers kwam Iwema een yuko achter en blesseerde haar enkel aan het einde van de wedstrijd. Ze kon hierdoor niet meer deelnemen aan de herkansingen.

Anbergen toernooi, Hardenberg
Een andere groep wedstrijdjudoka’s van Shoganai streed zaterdag in Hardenberg om het eremetaal. Daniël Wassenaar werd kampioen en coachte daarna een hele grote groep judoka’s. Zilver was er voor Joia Hiemstra, Jasper van den Born, Francisco van der Steen, Ruben van Mourik en Maarten Pol. Colin Dittmar, Gertjan Kuindersma, Abe Root, Roy de Putter, Kenneth & Kaesey Milton, Yannick Vijlbrief, Aranka Sulkers en Zoe van den Berg wonnen brons.

Sterrentoernooi, Biddinghuizen
De jeugd judoka’s van Shoganai deden zaterdag mee aan het Sterrentoernooi in Biddinghuizen. Roos, Max en Nick Tillema, Bram en Lars Wiersma, Fabian Feliciano Rebelo, Laura Born, Milan Kemme, Derrick Oosting, Tijn Opstal, Ralph Steijn en Arjen Varisli eisten daar het goud op. Het zilver  werd gewonnen door Noa Opstal, Lois Bandstra, Natalie Steijn, Marije Kuindersma, Rodin Vos, Roan de Vries en Naomi Hartemink.  Auke de Boer, Jesse Onwezen, Coen van Riesen en Owyn Siewe namen het brons mee naar huis.