Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen kampioen in Essen 

  • 30 september 2017

Essen (DE) – Op zaterdag 30 september j.l. hebben Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen goud gewonnen op het aangepast judotoernooi in Essen. Beide judoka’s demonstreerde hoe je met dominant en aanvallend judo kampioen wordt.

Gert-Jan Vlijm begon zijn toernooi tegen Sebastian Ziemski en had direct een sterke pakking. Door een goede balansverstoring, ging Ziemski naar de grond en kon Gert-Jan hem in de houdgreep nemen en won zo zijn eerste partij. Gert-Jan won zijn tweede partij tegen Günter Plakowski op identieke wijze en mocht het in de derde en laatste partij opnemen tegen Wolfram Willschrei. Deze tegenstander maakte het hem een stuk lastiger. In de slotfase wist Gert-Jan toch met een blokkeerworp Willschrei naar de mat de krijgen zodat hij hem in de houdgreep kon nemen en het goud veilig kon stellen.

Kayleigh Heerikhuisen mocht het in de eerste partij opnemen tegen Stefanie Drescher. Kayleigh begon direct met aanvallend judo en scoorde al snel wazari met een linkse tai o toshi. Ze kon direct door op de grond, nam Drescher in de houdgreep en sleepte zo haar eerste winstpartij binnen. De partij tegen Jasmin Siebelitz was een stuk spannender doordat beide judoka’s elkaar goed kennen. Kayleigh begon ook nu sterk met aanvallend judo. Haar worpen leverden net geen score op. Siebelitz maakte ook enkele aanvallen maar die wist Kayleigh goed te pareren. Uiteindelijk moest de scheidsrechter beslissen en beloonde het aanvallende judo van Kayleigh waarmee ook zij kampioen werd.