Shoganai pakt goud, zilver en brons op NK Senioren!

  • 30 september 2017

Vandaag is een mooie dag voor het Judo in Dronten. Op een sterk bezet NK Senioren hebben Iris Iwema, Paula Borgonje en Bas Koffijberg goud, brons en zilver gehaald.

Paula Borgonje werd vorig jaar nog tweede in de -52 en had dit jaar een lastige loting, waardoor ze na haar eerste gewonnen partij al tegen de latere kampioen kwam. Deze pot werd helaas verloren, maar in de partij om brons was Paula er weer helemaal en scoorde ze drie wazaris waarna ze met een houdgreep de partij binnenhaalde.

In dezelfde gewichtsklasse deed Joia Hiemstra prima ervaring op en liet ze twee sterke partijen zien die ze door kleine foutjes net verloor.

Bas Koffijberg stond geconcentreerd op de mat in de -60 kg en haalde de halve finale door Lo An Joe op wazari te verslaan in de golden score. Ook de halve finale werd in de golden score binnengehaald waarna Bas zich kon voor bereiden op het treffen met de kampioen van vorig jaar; Tornike Tjakadoea. Het was een spannende partij, die gelijk opging en daardoor in de golden score beslist moest worden. Helaas had de scheidsrechter iets te weinig geduld, want hij gaf Bas iets te vroeg een shido. Bas heeft mentaal grote stappen gezet en we gaan nog meer van hem zien.

Iris Iwema liet in drie partijen zien hoe je Nederlands Kampioen moet worden. Ze had het plan al in haar hoofd en voerde dat super strak uit. Eerst werd Sem van Dun met wazari verslagen. In de halve finale werd Lisa Muellenberg in de golden score aan de kant gezet met drie shidos. En in de finale was een wazari tegen Europees Kampioen Sanne Vermeer genoeg voor de titel!!!