Eerste toernooi van het seizoen: te Nieuw Vennep

  • 19 september 2023

Gisteren hebben we met 16 judoka’s deel genomen aan het sterk bezette internationale toernooi in Nieuw Vennep.

Het doel was om positieve wedstrijd-ervaring op te doen en dat is bij de meeste van onze judoka’s heel goed gelukt. Met deze ervaring kunnen we verder trainen op weg naar de toernooien waar we echt willen winnen zoals een DK-15. Natuurlijk pakten onze ervaren mannen een medaille: Ruben (zilver) en Thomas van Mourik (brons) judoden dit keer beiden in de -81 kg en pakten ieder drie mooie winstpartijen en verloren allebei van dezelfde judoka (zie foto).
Ralph Steijn pakte brons in de -73 en stond heel goed te judoën tegen veel oudere judoka’s. Hij won twee partijen met ippon en verloor alleen van de latere nummer 1.

Daniël de Jong deed het heel goed in de -38 kg en won maar liefst vier partijen. Normaal is dat genoeg voor een medaille, maar nu werd hij 5de. Maar Daniël staat echt goed te judoën en maakt een prima linkse heupworp. Ginato Florencia stond heel goed te judoën in de -60 kg en ontwikkelt nu een duidelijke judo stijl die goed bij hem past. Hij won op deze manier twee partijen, maar stond in zijn eerste partij tegen een topper zo goed te judoën dat hij hem bijna versloeg op shido’s!

Noud Maurik geniet met volle teugen van zo’n toernooi en liet in al zijn partijen vuurwerk zien. Hij won er 1 op 2 wazari’s en dat was puur genieten. Ook Sepp de Regt liet zijn mooie judo technieken zien en scoorde een fantastische ippon met zijn veeg. Nick Tillema stond alle drie zijn partijen hard te knokken en pakte weer een mooie ippon met zijn ko uchi maki komi.
Dan onze stoere dames; Meta van Ommen (-48) en Fenne Schipper (-44) stonden beide tegen oudere meiden goed te knokken en proberen echt hun judoworpen te maken. Nu werd er nog twee keer verloren, maar wij zien progressie! En dat geldt eigenlijk ook voor de andere judoka’s die twee wedstrijden verloren en alles gaven om te winnen; ieder heeft zo zijn dingen waar hij hard aan moet gaan werken; Ryu Kloosterman moet sneller met zijn actie komen, Gossee Winnubst moet veel meer vertrouwen op zijn favoriete pakking, Luuk Boer moet de juiste worpen bij zijn pakking trainen, Savino Groenendijk en Joey vd Holst gaan oefenen om sneller over te nemen en Gifairo Rotering moet direct de beuk erin gooien.