Drie maal goud op Bushi Open toernooi, Arnhem

  • 25 september 2023

In het eerste blok hadden we Bram Huijbregts, Jeftha Zwerver, Meta van Ommen, Sepp de Regt en Roos Tillema. Voor Bram en Jeftha was dit de eerste keer op zo’n groot toernooi met veel drukte om je heen. Beide stonden goed op de mat, maar verloren hun partijen op pakking en ervaring. Hier gaan we uiteraard meer op trainen. Meta en Sepp waren niet volledig gefocust en dit is funest op dit soort toernooien. Voordat je het weet heb je een ippon tegen.
Roos was onze topper, want die pakte vier keer ippon in vijf wedstrijden en was daarmee de sterkste in de +63 kg en werd dus kampioen. Roos maakte veel acties, kreeg niet altijd de wazari die ze verdiende, maar won meestal met een dikke houdgreep.

In het 2de blok hadden we Jayden Duijzer, Nick Tillema, Gossee Winnubst, Ryu Kloosterman, Gifairo Rotering en Joey van der Holst. Gifairo had vorige week al ervaren dat je er keihard voor moet knokken en stond nu heel strijdvaardig op de mat. Zijn eerste pot verloor hij nog op shido’s, omdat hij te veel verboden worpen maakte maar hij zat er goed in. Op die manier haalde hij zijn 2de pot wel binnen en kon hij weer lachen. Ook de 3de pot stond Gifairo heel goed te knokken en maakte hij mooie acties. Eén foutje werd hem fataal en hij verloor na twee minuten op wazari. Dit belooft wat voor de volgende toernooien. Joey staat altijd goed te knokken, maar moet zijn techniek verbeteren en uitbreiden om te winnen. Gossee had de pech dat hij twee keer tegen een hele sterke judoka stond en weinig kans maakte. Ook Nick had het zwaar maar scoorde wel punten en won weer heel fraai één partij. Ryu liet al veel beter judo zien en maakte vooral in zijn eerste partij mooie acties die beloond werden met slechts een wazari. Dit was helaas niet genoeg voor winst, maar de opgaande lijn zit er nu in!
Jayden stond vanaf de eerste pot goed te judoën. Hier scoorde hij al snel een wazari en leek de partij al binnen, maar zijn tegenstander kwam goed terug met twee wazari’s. In pot 2 pakte Jayden beter door, want hij scoorde ippon met tani o toshi. En ook de 3de partij zag er goed uit en werd opnieuw gewonnen met tani o toshi. En ook in partij vier liet Jayden mooie dingen zien. Hij scoorde wazari met zijn schouderworp, maar werd daarna twee keer overgenomen op diezelfde actie. Een goede voorbereiding voor het het DK-15 van as zaterdag!

 In het laatste blok hadden we Ralph Steijn, Max Tillema en Ruben en Thomas van Mourik. Ralph was vorige week succesvol in een zware senioren poule, maar had het nu nog wat zwaarder en verloor ondanks de strijd die hij levert twee keer. De gebroeders van Mourik lieten weer mooie acties zien en wonnen allebei twee partijen voordat ze tegen elkaar moesten in de finale. Hierin maakte Thomas een hele mooie ippon tegen Ruben. En dan onze Max die zijn eerste toernooi van het seizoen draaide en daar zichtbaar van genoot. In vijf partijen liet hij zien waarom hij onze houdgrepen specialist is. Ze werden alle vijf gewonnen met een houdgreep. Tegenstanders waren kansloos in Max zijn greep en kwamen er niet uit.

 Dus Max, Roos en Thomas kampioen en Ruben 2de. Jayden, Gifairo, Ryu, Ralph en Nick goed gejudood. En Bas, Gershon, Ginato en Martjan bedankt voor het coachen en alle ouders voor het rijden!