Resultaat DK-15 : 8 judoka’s naar NK-15. En randori competitie in Swifterbant

  • 2 oktober 2023

Markelo – Op zaterdag 30 september hadden we een District Kampioenschap tot 15 jaar waar onze oudere jeugd het ook geweldig deed. Van de 12 deelnemers gaan er nu 8 naar het NK-15 dat op 14 oktober a.s. in Hoogeveen wordt georganiseerd.

Sepp de Regt won de partij om het brons in de -42 kg met een houdgreep, Nick Tillema won 2 partijen en pakte ook het brons met een houdgreep in de -46 kg. Jayden Duijzer won alle 3 zijn partijen en werd dus districtskampioen in de -50 kg. Ryu Kloosterman maakte zijn belofte van vorig week waar en stond super goed te judoën in de -55 kg, met 2 winstpartijen stond hij in de finale die hij helaas verloor. Djordy Schuurman deed hetzelfde in de -60 kg en had in de finale zijn tegenstander in de houdgreep maar liet hem schieten. Roos Tillema was oppermachtig in de +63 kg en gaat nu voor de derde keer naar het NK! En voor de jonge dames Fenne Schipper (-44 kg) en Meta van Ommen (-48) gaat het de eerste keer worden dat ze een NK gaan meemaken. Noud, Dylano, Gossee en Luuk haalde geen medaille, maar werden wel opgevangen door de groep en moedigden onze NK gangers aan. Goed gedaan judoka’s!

           

Swifterbant JBN Randori

Swifterbant – Zondag 1 oktober hebben we een hele gezellige en spetterende randori competitie gedraaid met 35 jonge judoka’s bij Budo Ryu Kenshin. Op de foto’s van ronde 1 en 2 zien jullie Beau, Colin, Stan, Doke, Enny, Hugo, Job, Lynn, Mackenzie, Max, Vera, Mick, Naomi, Nomi, Rinze, Sem Bruins, Sem van Es, Syll, Sill, Milo, Noah, Levi, Joline, Gifairo, Duuk, Daniël, Daan, Troy, Atifcan, Bjorn, Bram, Mylan, Olivier, Bryan & Charelyn. Onze judoka’s lieten echt mooie worpen en houdgrepen zien en dankzij het randori principe konden ze lekker veel punten scoren!!!