Paula Borgonje een decennium deelname NK Senioren

  • 1 oktober 2019

We hebben gisteren een hele gave randori competitie gedraaid, met als hoogtepunt dat de deelnemende judoka’s tijdens de pauze van het NK senioren een randori maakte met Roy Meijer (3de plek op WK Tokio 2019).
Paula Borgonje werd op haar tiende NK senioren zevende in de -57 kg en legde aan mroep Flevoland nog eens uit dat deelnemen belangrijker is dan winnen, maar winnen wel een lekker gevoel geeft.

Omroep Flevoland:
Judoka Paula Borgonje uit Dronten is zaterdag in de 3e ronde uitgeschakeld op het Nederlands Kampioenschap Judo. In de topsporthal in Almere verloor ze haar eerste wedstrijd van Lesley Koorn. Haar tweede wedstrijd won ze van Annabel Weber. In de herkansingsronde moest Borgonje weer tegen Lesley Koorn. Ook die wedstrijd verloor ze waardoor ze werd uitgeschakeld op het NK.

“Het was wel zuur”, vertelt een geëmotioneerde Borgonje. “Ik had in de eerste ronde ook al van haar verloren dus ik had in de tussentijd goed nagedacht hoe ik haar nu wel kon verslaan. Het was vervelend dat het me niet lukte om dichterbij te komen.”

Paula Borgonje deed voor de tiende keer mee bij de senioren op het NK Judo. Vorig jaar viel de oud-Nederlands Kampioen net buiten de medailles. Borgonje haalde toen wel de finale maar verloor de strijd om het brons. Op dit NK is ze uiteindelijk zevende geworden. Toch wil ze ook volgend jaar weer aan het NK Judo deelnemen.

“Zolang ik me kan plaatsen voor het NK ben ik er gewoon bij. Ik vind het spelletje nog te leuk. Ik ben gewoon echt een liefhebber.”

https://www.omroepflevoland.nl/sport/174516/judoka-paula-borgonje-teleurstellend-op-nk-judo?fbclid=IwAR25wRKVApbCZcQff8l89dlc-L-50ggVbDBypJcDTsk8j36UNoKH7OPC6no