De JBN Randori competitie tijdens NK Senioren in Almere

  • 1 oktober 2019

Afgelopen zaterdag is de JBN Randori Competitie op drie locaties van start gegaan.

Wat is de JBN Randori Competitie?
De JBN Randori Competitie is een competitie speciaal voor beginnende en recreatieve judoka’s van verschillende clubs. In een kort tijdsbestek (ongeveer 1,5 uur) maken de kinderen zoveel mogelijk wedstrijden, ook wel randori’s. Randori is een soort ‘sparren’, een trainingsvorm die kinderen voorbereid op wedstrijden. Kinderen gaan met elkaar judoën in randori vorm waarbij iedereen na afloop met een lach op zijn gezicht naar huis gaat.

Het grote voordeel van randori is dat de kinderen minder druk ervaren om te winnen of verliezen. Ze zijn op een andere manier bezig met de wedstrijd, wat uiteindelijk onbewust zorgt voor een betere ontwikkeling in techniek en plezier.

Tijdens de Tanita NK judo in Almere kwamen zo’n 60 judoka’s bij elkaar om van start te gaan met de JBN Randori Competitie in hun regio. Na de randoriwedstrijden kregen zij een clinic van Tessie Savelkouls en Sanne Verhagen.“Erg leuk om het enthousiasme van deze kids te zien en op deze manier de judosport te promoten” vond Tessie Savelkouls. Ook mochten ze in Almere de wedstrijdmat op om een randori te draaien met Roy Meyer.
De deelnemende verenigingen, Shoganai, Budo Ryu Kenshin, JV IJsselmeer, Judoschool Lelystad, BAS Budo, Van Rheenen Sport en Van de Kamp Sport, waren na afloop enthousiast over de opzet van de competitie.
Op 3 november is de volgende wedstrijddag bij Budo Ryu Kenshin in Swifterbant.