Zilver voor Heerikhuisen en brons voor Vlijm in Essen

  • 29 september 2019

Essen – Op zaterdag 28 september j.l. is Kayleigh Heerikhuisen tweede geworden op het Landesweites Special Olympics Judoturnier in Essen in de gewichtsklasse tot 70 kilo. Gert-Jan Vlijm moest genoegen nemen met brons.

Het Landesweites Special Olympics Judoturnier in Essen was dit jaar bijzonder goed bezet en waardoor Kayleigh in een poule van zes was ingedeeld. Ze mocht haar toernooi openen tegen Jasmin Siebelitz, die het Kayleigh bijzonder lastig maakte. Halverwege de wedstrijd kwam Siebelitz op voorsprong maar Kayleigh kwam niet in haar spel en kon de achterstand niet meer goed maken. Tegen Carina Niemeyer ging het al wat beter en won Kayleigh de partij dankzij een shido van Niemeyer. Bonnie Hendrikx werd door Kayleigh met een veegtechniek naar de grond gewerkt waarna een houdgreep de winst opleverde. In de partij tegen Jasmin Todt scoorde Kayleigh wazari met een heupworp en ippon met houdgreep en ook de laatste tegenstander (Jasmin Polanski) werd verslagen dankzij tweemaal een wazari dankzij een makikomi. “Ik baal natuurlijk van mijn eerste verliespartij maar was niet 100% fit en heb veel van deze partij geleerd. Siebelitz en Niemeyer zal ik ook tegenkomen op het Europees Kampioenschap ID-judo wat op 3 weken in Keulen plaatsvindt. Dit toernooi was dan ook een prima voorbereiding en komende weken ga ik de puntjes op de i zetten.” Aldus Kayleigh Heerikhuisen.

Gert-Jan Vlijm kwam evenals Kayleigh uit op het hoogste niveau en had twee tegenstanders in de gewichtsklasse tot 100 kilo. Gert-Jan begon zijn toernooi tegen de zeer ervaren Timo Karmasch met een prima pakking maar werd door Karmasch halverwege de partij geworpen en verloor met ippon. Ook Jasper Holtackers was nog een maatje te groot voor Gert-Jan waardoor hij genoegen moest nemen met het brons.