5 judoka’s winnen op DK-15 een plek op het NK

  • 16 oktober 2022

Op zaterdag 15 oktober werd er door onze -15 judoka’s gejudood op de districtskampioenschappen in Markelo.

Jayden Duijzer werd heel knap derde in de -42 kg. Hij verloor zijn 1ste pot, maar won in de herkansing met een schouderworp op de knieën. Voor het brons won hij opnieuw en plaatste hij zich voor het NK-15!
Ryu Kloosterman begon heel goed in de -50 kg en won zijn 1
ste partij met een strakke schouderworp. Helaas verloor hij zijn 2de en 3de partij en werd hij vijfde.
Koen Lambers was onze troef in de -46 kg en hij startte goed met winst door houdgreep. In de kwart finale stond Koen weer goed te judoën en won hij nu met een binnenwaartse haak. Koen verloor daarna ook 2x en haalde net als Ryu de vijfde
 plek.
In de -55 kg hadden we maar liefst 2 judoka’s: Djordy Schuurman en Ginato Florencia.
Djordy begon heel goed met een sterke overname en stond gelijk in de halve finale. Ook die pot werd gewonnen met een verwurging. In de finale kwam Djordy nog iets te kort dus hij werd mooi tweede
.
Ginato vergat te judoën en verloor zijn 1
ste pot. In de herkansing kwam Ginato gelukkig op gang en won met buitenwaartse haak. Daarna won Ginato met ko uchi maki komi en mocht hij om het brons judoën. In zijn laatste partij maakte Ginato gelukkig een goede verwurging waardoor hij zijn ticket voor het NK binnenhaalde.
Ian Nijman startte voortvarend in de +66 kg met een strakke ippon overwinning. 2
de partij werd heel mooi gewonnen met een flitsende uchi mata en dit deed hij ook in de halve finale! In de finale maakte Ian het snel af met zijn specialiteit; houdgreep!!!
Roos Tillema was onze enige dame en in de +63 kg had zij twee tegenstanders die ze vakkundig oprolde. Wazari met ura nage en wazari met houdgreep en daarna ippon met tai o toshi.

We gaan dus met twee kampioenen: Roos Tillema en Ian Nijman, en Djordy (zilver), Ginato en Jayden (brons) naar het NK-15 op 5 november in Hoogeveen.

In de -55 kg Djordy Schuurman op 2 en Ginato Florencia op 3. Jayden Duyzer 3e in de -42kg.