Drie maal 5e plaats op NK-15

  • 8 november 2022

We hebben een heel mooi Nederlands Kampioenschap tot 15 jaar achter de rug waarbij 3 judoka’s 5de werden, een nieuw Unicum in de Shoganai historie!

Dank aan Julian en Bas voor de coaching, we maken stappen met deze jonge talenten!
Jayden Duijzer deed voor het eerst mee op dit niveau en was vrijgeloot in de -42 kg. In de 2de ronde verloor hij zijn 1ste pot, maar in de herkansing liet hij zijn talent zien door te winnen met 2 sterke overnames. Daarna verloor hij zijn 3de pot maar kan hij terug kijken op een geslaagde NK ervaring.
Ook Djordy Schuurman mocht voor het eerst aantreden op dit niveau, hij begon gelijk goed door zijn 1ste pot met ippon te winnen. Helaas kon Djordy hier niet lang van genieten, want in de 2de ronde verloor hij en werd door verwezen naar de herkansing. In zijn 3de pot maakte Djordy een mooie ippon met een houdgreep. En in de 4de pot kwam Djordy een sterke judoka tegen die hem helaas uitschakelde. Heel knap om 2 partijen te winnen op dit niveau!
Ginato Florencia was onze volgende troef in de -55 kg, hij draaide vorige week een heel goed toernooi in Frankfurt en begon ook nu weer voortvarend. Eerste pot maakte hij snel af met een fantastische veeg en tweede pot een hele strakke verwurging. Zijn 3de wedstrijd werd een hele lange pot die Ginato netjes binnenhaalde met 3 shidos! En nu de halve finale tegen Naouffal van Kenamju; Ginato had nog nooit van hem gewonnen, maar ook nu kwam hij tekort op de grond. Enig voordeel was dat Ginato direct om brons mocht knokken en hier had hij duidelijk kansen, maar kwam helaas in een houdgreep terecht. De 1ste 5de plek dus!

In de middag kwamen Roos Tillema (+63 kg) en Ian Nijman (+66 kg) op de mat. Ze begonnen beide goed want Roos won haar 1ste pot met een houdgreep en Ian deed dit met 2 houdgrepen (beide wazari). Daarna verloren ze beide hun 2de pot; Roos met verwurging en Ian werd geworpen. In de herkansing pakte Roos goed door met een mooie ura nage gevolgd door houdgreep. Ook Ian won zijn 3de pot en daarna wonnen ze beide hun 4de pot. Roos had zich daarmee al geplaatst voor brons maar Ian moest er nog 1 winnen en dat deed hij met een fantastische uchi mata! Helaas verloren ze beide hun laatste partij en werden ze net als Ginato 5de!
Jayden, Djordy en Roos mogen volgend jaar nog een keer meedoen dus die kunnen voor een medaille gaan. Ginato & Ian gaan kans maken in de -18.