Verslag Adidas Cup, Den Haag – Thomas van Mourik en Yaël Schipper brons

  • 14 november 2022

Dit was het weekend van de Adidas Cup; een sterk bezet Nationaal toernooi in Den Haag Zuiderpark. Op zaterdag pakte Thomas van Mourik hier brons met drie lekkere winstpartijen. Broer Ruben van Mourik kon helaas niet meedoen vanwege een teen die uit de kom was. Sterkte met het herstel Ruben!

Op zondag was het de beurt aan onze -17 talenten; hier viel Ian Nijman helaas weg vanwege een gescheurd spiertje in zijn arm tijdens het NK-15.
Ginato Florencia deed voor het eerst mee op dit niveau en had het moeilijk in de -55 kg. Met twee verliespartijen was het over. Max Tillema deed voor het eerst mee in de -73 kg en draaide hier zes partijen waarvan hij er vier won. Een 7de plek is een goed resultaat voor een judoka van 67 kg!
Noa Opstal begon goed in de -70 kg met winst door houdgreep. Tweede partij liet ze zich een paar shido’s aansmeren, maar gelukkig pakte ze in partij 3 en 4 weer de volle winst met een houdgreep. In de strijd om het brons kreeg Noa op de grond weer een mooie kans, maar helaas ging de winst naar de tegenpartij. 5de plek is heel netjes topper!
Yaël Schipper is onze troef in de -52 kg en dat geeft ook weer druk. In de eerste pot ging het makkelijk met doorsturen en houdgreep. En in de tweede pot met binnenwaartse haak en armklem. Maar in de halve finale ging het mis en werd verloren. In de strijd om het brons bleef Yaël tactisch judoën en kreeg haar tegenstander drie shido’s en Yaël de medaille.