Tickets voor NK Senioren na kwalificatie toernooi

  • 2 oktober 2022

Zaterdag 1 oktober hebben onze senioren mooi judo laten zien op het Nationaal Kwalificatie Toernooi in Almere. Julian, Vincent en Harry konden genieten van wedstrijden op een hoog niveau.
Ruben van Mourik (-73 kg) won 3 partijen op rij in zijn poule; 1
ste pot op wazari in de laatste 30 sec, 2de pot met kata garuma en 3 shido’s voor de tegenstander en de 3de pot alleen op shido’s. Tegen internationaal talent Joshua de Lange draaide Ruben een prima pot maar een vroege wazari tegen deed hem de das om. Daarna draaide Ruben nog 2 prima partijen die helaas werden verloren waarna hij de 11e plek won door opgave van zijn tegenstander. We zullen op 22 oktober zien of dit voldoende is voor deelname aan het NK in Almere.

Broer Thomas van Mourik (-81 kg) moet gelijk tegen de lastige Thomas Snijders startten en verloor dit op shido’s. Daarna kwam Thomas goed los en won met Tomoe nage ippon en daarna ippon met morote op de knieen. In de 4de pot werd helaas verloren, maar Thomas was ver genoeg om nog te ranken en won hij nog plaats 9 die op zeker genoeg is voor deelname aan het NK!

Niels Evers (+100 kg) had wat minder tegenstanders en stond iets te ontspannen bij de 1ste pot; na een paar mooie aanvallen kon hij de 1ste aanval van zijn tegenstander niet ontwijken. Na een ochtend wachten mocht Niels zijn 2de pot draaien en liet hij eerst een hele mooie schouderworp zien en even later een hele mooie doorstuurtechniek en pakt hij een plek in de kleine finale. En daar pakte hij zijn tegenstander vrij snel in een hele strakke houdgreep en veroverde zo het brons en dus NK Senioren plek!

Paula Borgonje is al een doorgewinterde veteraan op NKT gebied en had ook nu weer een mooi deelnemersveld in de -57 kg. Ze pakte haar 1ste pot snel door met heupworp en houdgreep. Daarna verloor ze op ippon van Emma Nalbat, maar in de herkansing won ze weer heel mooi met veeg en armklem. Daarna werd een heel mooi potje gedraaid tegen de lastige Floor Maats die in de laatste minuut met heupworp  en houdgreep werd gepakt. En om brons versloeg Paula Vera Rapse met een armklem en pakte zo ook een NK ticket.