Zwarte band voor Noa Opstal, Max Tillema kampioen in Den Haag

  • 20 november 2023

We hebben een heel mooi Judo weekend achter de rug.
Het begon met Noa Opstal die met partner Lars Wiersma afgelopen zaterdag haar zwarte band haalde in Markelo. Noa had vorig seizoen in een paar toernooien de vereiste 100 wedstrijdpunten gehaald en moest alleen nog haar staande en grond technieken demonstreren met Lars. Van harte gefeliciteerd Noa met je 1e DAN diploma!

Ruben van Mourik pakte in de middag in Den Haag een mooie bronzen medaille in de -81 kg. Hij won zijn eerste pot met een sankaku, verloor daarna met een armklem en won het brons met een mooie schouderworp.

In Maartensdijk won Joey van der Holst het brons maar dit had ook zilver of goud kunnen zijn. Joey stond prima te knokken tegen groene en blauwe banders en won met een mooie houdgreep en verloor op kleine details waar we aan gaan werken.

Op zondag namen Yaël Schipper, Ginato Florencia en Max Tillema deel aan het meetmoment -17 in Den Haag.
Yaël deed dit voor het eerst in een nieuwe gewichtsklasse. Ze is de laatste tijd nog groter en sterker geworden en judoot nu in de -63 kg. Ze won nu al 2 partijen en gaat volgende meetmoment voor een medaille.
Ginato is nog op zoek naar de juiste vorm en gebruikte het meetmoment om ervaring op te doen. Hij won 1 pot met een hele mooie worp.
Max probeerde ook een andere gewichtsklasse (-81 kg) en begon voorzichtig aan zijn 1ste pot. Na een aantal aanvallen van beide kanten pakte ineens door met een schitterende uchi mata. In de 2de pot was Max binnen een minuut klaar, omdat hij op de grond zijn tegenstander snel kantelde en met een houdgreep versloeg. In de halve finale duurde het niet veel langer, want ook hier pakte Max op de grond snel door met een houdgreep. En ook de finale eindigde in een duidelijke overwinning van Max met houdgreep. En zo werd Max opnieuw kampioen op een belangrijk kwalificatie toernooi en nog wel in een zwaardere gewichtsklasse. Goed gedaan Max!