Verslag van ABK toernooi in Swifterbant en NKteams (Almelo)

  • 27 november 2023

Dit weekend hadden we alleen judo op zaterdag, namelijk het ABK toernooi in Swifterbant en het NK teams in Almelo. Tussendoor was er in onze eigen dojo een veteranentraining, die goed bezocht werd met Seun, Kaesey, Paula, Ruben, Aranka, Francisco, Gershon, Thomas, Patrick, Kian, Lars, Niels en Stefan o.l.v. Harry.

ABK toernooi – Swifterbant:
Meester Julian was de hele dag in Swifterbant en hij zag onze judoka’s weer veel nieuw geleerde technieken uitproberen. Dat hield niet gelijk in dat al onze judoka’s kampioen werden. In een aantal poules waren onze judoka’s de lichtste dus ze moesten er hard voor knokken. En in sommige poules moesten onze judoka’s vooral tegen elkaar knokken en dat gaf eigenlijk de mooiste strijd. Vooral de jonge -15 judoka’s waren goed vertegenwoordigd en ze lieten mooie offerworpen, schouderworpen op de knieën en verwurgingen zien.
Van de ochtend naar de middag hadden we de volgende uitslagen. Lynn van Eyken draaide haar eerste kampioenschap en stond goed te judoën in haar poule met als resultaat een zilveren medaille. Mackenzie Nieuwlaar moest tegen allemaal sterke jongens, stond goed te knokken, maar vergat om haar worpen te maken. Ze haalde toch mooi brons binnen. Atifcan Coban was weer sterk met zijn heupworp en veroverde het zilver. Teun Tengnagel was weer op tijd in vorm en pakte het zilver tegen zijn teamgenoten Daan Hobbelman (4de) en Sven (3de) en Tim (4de) Huijbregts. Mick van der Ham veroverde weer mooi brons in een poule waar Vera Knol 4de werd. En Nomi Weisgerber stond heel goed te judoën en versloeg al haar tegenstanders met ippon. Milo van den Berg had een hele goede dag, maakte een sterke pakking en scoorde met zijn favoriete harai goshi. Hij werd zo heel netjes 2de waar Syll Brink 5 de werd. In een heel sterk bezette poule maakte Joey vd Holst, Bram Huijbregts en Daniël de Jong elkaar het leven zuur met een gouden Joey, zilveren Bram en bronzen Daniël als gevolg. Savino Groenendijk werd mooi 3de met 2 overwinningen. En Jeftha Zwerver zag het brons aan zijn neus voorbij gaan, want hij stond weer goed te judoën. Levi Hofman, Gifairo Rotering, Troy Riezebos en Dylano Oosterhof zaten bij elkaar in de poule en lieten heel veel strijd zien. Levi pakte terecht het goud en Gifairo was heel blij met het brons en Troy werd mooi 4de met goed judo. Jayden Duyzer had het makkelijk in zijn poule en koos ervoor om technieken uit te proberen waardoor hij netjes kampioen werd met mooi judo. Brian van Vlijmen pakte in deze poule heel knap het brons! En dan de poule met het meeste vuurwerk; Fenne Schipper, Noud van Mourik, Sill Kramer, Gossee Winnubst en Meta van Ommen gaven elkaar niets cadeau en knokte voor elk punt. Er was wat verwarring over -12 en -15 judo dus niet elke techniek leverde punten op, maar voor het publiek was het een heel mooi schouwspel met ook de nodige emotie bij de judoka’s. Fenne ging aan de haal met het goud, Sill liet hele sterke heupworpen en pakte zilver, Gossee werkte aan zijn pakking en haalde brons en Noud en Meta waren tevreden met hun medaille, omdat ze genoten van hun mooie scores. Tot slot liet meester Julian zich verleiden om mee te doen in de zwaarste ne waza poule. Hij pakte drie tegenstanders in met zijn gave kanteltechnieken i.c.m. houdgreep. Alleen de zwaarste (125 kg) kreeg hij net niet te pakken en dus eindigde dit in een gelijkspel waarbij de scheidsrechter de ander als winnaar aanwees. Zilver voor meester Julian!!!
Foto’s staan onderaan verslag.

NK teams – Almelo:
In Almelo namen Max Tillema en Ginato Florencia deel aan het NK teams met het -18 team van Judoteam Bijsterbosch. Ginato stond reserve in de -60 kg en kwam helaas niet in actie, maar was wel een grote steun voor het team door zijn enorme enthousiasme. Max mocht vier keer aantreden in de -81 kg en liet wederom mooi judo zien. Eén keer won hij met binnenwaartse haak en houdgreep en een keer met rolverwurging, één keer leek hij te winnen met heupworp, maar kreeg hansokumake voor diving en verloor hij een partij met 2 wazari’s. Het team van Bijsterbosch won de 1ste ronde, maar verloor de kwartfinale, in de verliezersronde werd drie keer gewonnen en zo ging het hele team met brons naar huis.