Het verslag van Deventer Cup teams -12 en -15

  • 6 november 2023

Op zaterdag j.l. was Joey van der Holst de enige Shoganai judoka die een toernooi judode. In Borger won hij 5 van zijn 6 partijen en pakte daarmee een mooie zilveren medaille. En op zondag was Joey er ook weer bij en deden we mee aan de Deventer Cup met een -12 team en een -15 team.

Er waren nogal wat afmeldingen dus draaide Joey en Gifairo in beide teams mee. Voor hun een mooie ervaring aangezien ze volgend jaar in de -15 judoën.

Ons -15 team bestond uit Joey -38, Gifairo -42, Sepp -46, Jayden -50, Ryu -55 en Luuk -60 kg. De jongens moesten na een vrijloting tegen het sterke Hercules en alleen Sepp pakte hier winst met een wonderschone ippon. In de verliezersronde was de tegenstander SJO en hier maakten de jongens meer kans, maar werd helaas net verloren. Joey kreeg de winst in handen omdat zijn tegenstander hansoku-make kreeg. Sepp kreeg geen grip en verloor op 2 wazaris. Jayden scoorde een wonderschone ippon met keiharde overname. Ryu scoorde 2 x een wazari, maar kreeg deze niet en verloor uiteindelijk op 2 wazaris. En Luuk stond prima te judoën en was deze partij dicht bij een score maar zoals gezegd; net niet!

Het -12 team begon supergoed tegen Bushi Arnhem met 5-2 winst; Boet vd Luijtgaarden scoorde wazari met heupworp, Savino Groenendijk ippon met schouderworp, Bram Croese won met 2 wazaris, Bram Huijbregts scoorde net voor tijd wazari en Joey maakte ippon binnen 10 sec met zijn heupworp. Gifairo wilde ook super graag winnen, maar hij moest echt tegen een reus en stond echt goed te knokken.

In de 2de partij was SJO de tegenstander en dit ging een stuk minder makkelijk. Alleen Savino won zijn partij met een wazari en daarna een ippon. De 3de partij moest gewonnen worden van Budo Deventer en we begonnen goed met winst voor Boet. En ook Savino scoorde weer een gave ippon met schouderworp. Maar beide Brammen verloren en toen stond het 2-2. Joey pakte weer een dikke ippon met zijn heupworp en Gifairo ging er keihard tegenaan om de winst binnen te halen wat helaas niet lukte. We verloren met 4-3 en gingen dus niet door. In de middag deed Nomi Weisgerber nog mee in het team van Budo Deventer waar ook Lena Francois meedeed. De dames hadden het niet makkelijk in de -12 en moesten tegen ervaren dames. Maar Nomi liet strijd en gevoel voor judo zien.

Al met al dus weer een goede ervaring voor onze toppers, op naar het volgende toernooi.