Adler Cup, Frankfurt – Coolste, sportiefste en best presterende club prijs!

  • 20 november 2017

Shoganai zeer succesvol op Adler Cup in Frankfurt

Afgelopen vrijdag vertrokken negentien judoka’s onder begeleiding van ouders naar Frankfurt om mee te doen aan de Adler Cup, een groot internationaal jeugdtoernooi. Jeugdjudoka’s uit 25 landen deden mee, zelfs uit Egypte waren ze overgekomen om aan deze competitie mee te doen. Het leuke aan dit toernooi is dat de judoka’s op twee dagen kunnen meedoen in verschillende leeftijdscategorieën.

Vrijdagavond druppelde iedereen van Shoganai, na een reis van vier uur, binnen in het hotel om na een goede nacht slaap (voor sommigen wat minder!) op zaterdag lekker te gaan judoën.
De eerste vroege vogels, de -9 jaar, moesten al om 08.00 uur bij de weging zijn. Vroeg opstaan dus voor Nick en Roos Tillema en coaches Bas Tillema en Harry Martens, maar dat werd dan wel beloond met goud voor beiden! De lat lag gelijk hoog!

Na de -9 was het de beurt aan de -15: Colin Dittmar, Ralph Steijn, Zoë v/d Berg, Lars Wiersma, Pepijn Braam, Elvin van Aken, Finn Raterink, Noor v/d Lingen, Resa v/d Born, Aranka Sulkers en Joia Hiemstra lieten mooie potten zien, maar uiteindelijk werd in deze ronde prijzen behaald door: Joia (2e), Zoë (3e) en Elvin (3e). Resa werd vijfde en zag kansen voor de volgende dag!
Max Tillema en Bram Wiersma gingen daarna de mat op in de -12. Max verliest net in de finale en heeft de zilveren plak binnen.
Tussendoor is er voor de jonkies tijd voor ontspanning. Annemarieke Martens had een paar spelletjes meegenomen waar de kinderen graag gebruik van maken.
De -18, Kaesey Milton, Séun Steenken, Ruben van Mourik, Francisco v/d Steen, was op zaterdag de laatste categorie die de mat op mocht.
Helaas liep alles een beetje uit waardoor de laatsten pas rond 20.00 uur klaar waren, maar wederom vielen een paar judoka’s in de prijzen: Francisco en Kaesey gingen naar huis met brons. Séun werd vijfde en sprak met zichzelf af dat hij op zondag een medaille zou gaan winnen!

Eindelijk kon iedereen dus een hapje eten. Dit keer zaten we in een pizzeria met “niet normaal grote pizza’s!!” citaat van Elvin. Daarna kon iedereen weer heerlijk naar bed voor een welverdiende nachtrust.

Voor Roos, Max en Bram stond de wekker weer op standje vroeg, want om 08.00 uur judoden zij in de -11. Deze ronde was er goud voor Roos en Max en zilver voor Bram. Hierna was het de beurt aan de -14: Noor, Resa, Zoë, Lars, Ralph, Pepijn, Finn, Colin. Ook hier lieten ze mooie potten zien, maar dat leidde niet altijd tot winst. Prijzen waren er voor Pepijn (goud), Zoë (goud) en Resa (brons).
De laatste categorie op zondag was de -17 en daar deden Joia, Ruben, Aranka, Kaesey, Séun, Francisco en Elvin aan mee. Goud was er voor Joia, zilver voor Elvin en, zoals hij zich had voorgenomen: Séun. Brons voor Kaesey en Francisco en een vijfde plek voor Ruben.

En of dit niet genoeg was, aan het eind van de dag werden er speciale prijzen uitgereikt.
Shoganai won de Clubprijs op zondag, dus op zondag waren we de best presterende club! Toch best een mooie prestatie voor een kleine club uit de polder. En het ging nog even door: de prijs voor de coolste, sportiefste club ging naar…..Jawel: Shoganai!
Joia sloot de rij van prijzen af met een prijs voor de beste technische worp bij de dames. Zeer verdiend! Al met al was het dus een gezellig en zeer succesvol judoweekend. Veel prijzen mee naar huis en uiteraard ook een boel leermomenten.