Judoka’s presteren prima in Venray, Ommen en Den Helder

  • 26 november 2017

Venray/Ommen – Op zaterdag 25 november j.l. is Kayleigh Heerikhuisen kampioen geworden op het internationale Shenshu toernooi voor aangepast judo. Gert-Jan Vlijm werd keurig tweede op datzelfde toernooi. In Ommen kwam Daniël Wassenaar net te kort voor het goud op het sterk bezette Vechtdal Sambotoernooi.

Kayleigh Heerikhuisen begon haar eerste partij met een sterke pakking maar terughoudend om aan te voelen wat Schotse tegenstandster Kirsteen Proctor in haar mars had. Na een mislukte actie van Proctor ging Kayleigh sterk door op de grond en beëindigde de partij voortijdig dankzij een houdgreep. In de tweede partij kwam Kayleigh op wazari voorsprong dankzij een linkse sodo tsurikomi goshi en ging wederom direct door op de grond met houdgreep en nam daardoor het goud mee huis.

Gert-Jan Vlijm begon ook zijn toernooi sterk tegen Eijdenberg uit Nederland. Deze partij werd eenvoudig gewonnen met wazari en ippon dankzij een houdgreep. De Duitser Reiser werd al snel uitgeschakeld met een sterke beenworp. Tegen Grysko (eveneens uit Duitsland) moest Gert-Jan in ne-waza (op de grond) judoën. Ook dit ging hem goed af en scoorde drie wazari alsvorens de partij met een houdgreep te beslissen. In de laatste partij moest Gert-Jan het opnemen tegen Steenhoek die net als Gert Jan al zijn partijen had gewonnen. Het werd een spannende partij, maar er werd niet gescoord. De scheidsrechter besliste helaas in het nadeel van Gert-Jan waardoor hij genoegen moest nemen met zilver.

Daniël Wassenaar was naar Ommen afgereisd om Shoganai te vertegenwoordigen op het internationale Vechtdal sambotoernooi. Daniël won zijn eerste partij overtuigend met 8-0 van Hogendijk uit Nederland. In de tweede partij kwam Daniël 3-0 voor op zijn Duitse opponent en kon hem in de houdgreep nemen en moest zijn tegenstander opgeven. Tegen de Europees kampioen -62 kg uit Frankrijk had Daniël het een stuk lastiger, maar wist toch met 2-0 te winnen. In de laatste partij sloeg de verzuring toe en verloor Daniël kansloos met 0-8. Al met al een prima toernooi en een dik verdiende zilveren plak.

Den Helderse kampioenschappen:
Zoë v/d Berg won in Den Helder alle vier haar wedstrijden met verzorgd judo, goede pakking en goed volgen in ne waza. Zij werd terecht kampioen. Pepijn Braam won drie partijen, maar verloor de laatste twee waardoor hij vijfde werd.