Sambo worstelen in Dalfsen

  • 21 maart 2016

Op zondag 20 maart reisden we wederom af naar Dalfsen, dit keer voor het sterk bezette Internationale BPO Sambo toernooi.

Paula Borgonje had een leuke poule met dubbele eliminatie. De eerste ronde had Paula een vrijloting en kwam hierdoor direct in de halve finale tegen Janulaityte uit Litouwen. Deze partij werd strak gewonnen met een worp (4 punten) en afgemaakt met een houdgreep waardoor de score op 8-0 kwam, wat einde partij betekent. In de finale trof Paula eveneens een dame uit Litouwen, Repechaite. Ook nu scoorde Paula 4-0 met o soto gari en maakte voortijdig een einde aan de partij met houdgreep waardoor het goud werd veiliggesteld.

P1190966

Voor Caitlin Heerikhuisen was dit de eerste keer als deelnemer op een sambo toernooi. Caitlin had een leuke poule van 5 samboka’s waaronder een aantal bekenden uit het judocircuit. Haar eerste tegenstander (Scholing) had weinig in te brengen op Caitlin’s aanvallende stijl. Caitlin scoorde 2+4+2 punten, onder meer met een prachtige ura nage. Leonie Sok was nog een maatje te groot en deze partij werd verloren met 0-8. In de partij tegen Margitte Hein kwam Caitlin in een houdgreep (0-4) en moest vervolgens afkloppen vanwege een goede armklem. In de laatste partij tegen van Ballegooijen ontpopte Caitlin zich als een echte samboka en won de partij met “total victory” door een beenklem. Een prima debuut met een bronzen medaille als resultaat, met dank aan topcoach Paula Borgonje.

P1190999