Prijzenregen op BPO toernooi Dalfsen

  • 21 maart 2016

Het judo in Dalfsen leverde zaterdag maar liefst acht gouden plakken op: Abe Root, Joia Hiemstra, Lars Wiersma, Rocco en Laura van Rooij, Noa Opstal, Max Tillema en Daniel Wassenaar. Zilver was er voor Davy Harmsen. Brons voor Séun Steenken, Ralph Steijn, Derrick Oosting, Auke de Boer, Gertjan Kuindersma en Caitlin Heerikhuisen. Een vierde plek voor Colin Dittmar.

Hieronder een uitvoerige rapportage van coach Vera Oosterhuis:

Ralph Steijn derde, begon de eerste partij sterk, ippon. Tegen Lars verloor hij op scheidsrechtersbeslissing, maar daarna heeft hij zich gelukkig goed herpakt en toch nog de partij om brons gewonnen.

Lars Wiersma kampioen, stond ontzettend sterk te judoën 2x ippon, had het tegen Ralph wel wat lastig. In de finale kwam hij met een shido voor en mocht hij van mij alleen nog mouw – revers pakken en af en toe op het beentje tikken. Dat deed hij perfect, waardoor hij hem tactisch heeft uitgespeeld. Super in vorm!

Roan de Vries kwam net wat te kort aan ervaring en kracht. Moet iets sterker op zijn pakking judoën en leren cirkelen. 2 verloren.

Daniël Wassenaar had vrijwel geen tegenstand en won 4x spectaculair met ippon.

Davy Harmsen verloor twee keer van Daniël, maar heeft tegen de andere jongen goed staan judoën met een sterke pakking. 2de.

Derrik Oosting had in de eerste wedstrijd de pech dat hij een bloedneus kreeg en daardoor niet verder mocht judoën van de ehbo. Hierdoor verloor hij terwijl hij veel beter was. Uiteindelijk is hij nog derde geworden, maar zeker met een gouden randje, want zonder die bloedneus had goud er dik ingezeten. Volgens mij 3 gewonnen.

Rocco van Rooij liet weer eens zien hoe belachelijk technisch hij is voor zijn leeftijd en hoe ontzettend veel gevoel voor judo hij heeft. Ondanks dat zijn tegenstanders niet per se slecht waren konden ze hem geen weerstand bieden. 4x op ippon gewonnen en dus eerste.

Milan Kemme heeft twee keer met ippon gewonnen. Hierna verloor hij een partij, waarna hij in een dipje raakte waar hij niet meer uit was te krijgen. Hierdoor verloor hij ook om brons. Vooral mentaal verlies.

Max Tillema was voor mij de held van de dag. Na 3x op ippon gewonnen te hebben moest hij in de finale tegen een jongen die een kop groter was dan hij en daarvoor iedereen binnen 10 seconden in ippon gooide. We hadden een plan opgesteld, maar Max besloot zich er niet aan te houden en greep toch die jongen in zijn nek. De eerste worp lukte net niet, maar daarna gooide hij die lange sterke jongen vol in ippon. Hij begon zijn eerste wedstrijd met een prachtige o soto Gari en sloot de finale af met een schitterende uchi Mata. Kampioen dus.

Noa Opstal werd zonder probleem eerste. Ze won 3x simpel met ippon. Ze liet zich niet gek maken door de tegenstander.

12871483_825546347575042_2147315177940027737_n

Laura van Rooij won ook overtuigend. Goede pakking, sterke worpen en dat terwijl ze erge last had van haar schouders. Toch heeft ze doorgezet en dat resulteerde in 3x ippon en dus kampioen.

Auke de Boer was in het begin een beetje eigenwijs, maar zodra hij naar mij begon te luisteren ging het beter waardoor hij 3 partijen heel netjes wist te winnen. De halve finale had hij echter verloren, dus derde.

Owyn Siewe had het wat lasting, maar won wel de eerste partij. De tweede en derde verloor hij helaas wel. Geen prijs dus.

Jayden Siewe kwam ervaring tekort. Won de eerste partij goed, maar kon het de twee partijen daarna niet waarmaken. Geen prijs dus.

Simon van Rooij heeft met zijn 4 jaar goed staan knokken. Vooral de tweede partij waarin hij net niet scoorde en steeds net geen houdgreep had. Helaas wel 2 verloren.

Colin Dittmar was nog niet klaar toen ik wegging. Mark coachte hem. Stond toen in de verliezersronde.

Abe Root heb ik niet gezien, maar is eerste geworden en schijnt de finale spectaculair te hebben afgesloten. Joia Hiemstra heb ik niet gezien, maar is ook eerste geworden.

1479468_1155320244479164_2208231212721785721_n

Verslag/coach Bart Heerikhuisen:

Séun Steenken (dubbele eliminatie poule van 11): 1e partij tegen een Duitse judoka netjes gewonnen met waza-ari (o soto gari) en houdgreep (ippon). 2e partij met yuko gewonnen. Halve finale met ippon verloren. Herkansing om brons: gewonnen met ippon (houdgreep) dus keurig brons.

Finn Raterink: 1e partij met yuko gescoord met tomoe nage en ippon met houdgreep. 2e partij liep Finn achter zijn tegenstander aan en liep in een worp (waza-ari) en kwam in een houdgreep. Herkansing: ook nu kwam Finn ervaring te kort en verloor de partij met 2x waza-ari (houdgreep)

GertJan Kuindersma: 1e ronde vrijloting. 1e partij begon stroef, moest even op gang komen. Scoorde 2x waza-ari met beenworpen. 2e partij stond GertJan op zich goed te judoën, maar moest afkloppen i.v.m. verwurging. Herkansing om brons: uitstekend en aanvallend judo. Brons veilig gesteld met houdgreep (ippon).12494924_825546260908384_3734940499123198709_n

Caitlin Heerikhuisen: 1e partij tegen Israëlische judoka verloren met ippon (overname). 2e partij tactisch gejudood en gewonnen met ippon (4x shido tegenstander). 3e partij helaas verloren met ippon dus eveneens brons.