Kayleigh Heerikhuisen wint Marcel Clause bokaal in België

  • 26 maart 2017

Ellignies-Sainte-Anne (België) – Op zaterdag 25 maart jongstleden heeft judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten goud gewonnen op de 19e challenge international de judo adapté van Pommeraie in Ellignies-Sainte-Anne, België. Kayleigh won haar partijen overtuigend met technisch goed en aanvallend judo. Hierdoor won zij ook de Marcel Clause bokaal voor de mooiste worp bij de dames.

Op dit wat kleinere maar prima georganiseerde aangepast judotoernooi in België, ging Kayleigh prima van start tegen Domitile Harman. Met een buitenwaartse haak werd een wazari gescoord waarna Kayleigh direct door ging in ne-waza en de partij met een houdgreep besliste (ippon). De tweede, en helaas alweer laatste partij, mocht Kayleigh uitkomen tegen Danièle Caron. Ook nu begon Kayleigh met een sterke pakking en scoorde wazari met een uitstekende o soto makikomi. Doordat Kayleigh prima meerolde in deze worp kon zij Caron direct in de houdgreep nemen en het goud veilig stellen.

Naast de feestelijke prijsuitreiking, worden op het toernooi in Ellignies-Sainte-Anne ook jaarlijks technische prijzen toegekend bij zowel de heren als de dames. Bij de dames is deze bokaal vernoemd naar Marcel Clause, de oprichter van de Centre la Pommeraie die jaarlijks dit aangepast judotoernooi organiseert. Tot haar grote verrassing, mocht Kayleigh aan het einde van de dag de Marcel Clause bokaal in ontvangst nemen.