International Masters Bremen: ervaring rijker

  • 27 maart 2017

Zaterdag 25 en zondag 26 maart jl. konden de heren op het druk bezette international Masters Bremen geen partij naar hun hand zetten. Op dit toernooi waar de beste van ‘judo’landen zoals Japan, Brazilië, Canada, Rusland, Kazachstan, Duitsland, Frankrijk naar toe wordt gezonden, kan je jezelf geen foutje permiteren.

In de -18 (zaterdag) kwamen Ruben van Mourik (-55), Francisco van der Steen (-55), Kaesey Milton (-60) en Séun Steenkens (-73) in actie in een deelnemersveld van meer dan tachtig deelnemers. Kaesey verloor van een Fin, de andere drie van een Brit. Séun wist de vier minuten stand te houden, maar ging in de golden score onder uit.

In de leeftijdscategorie -21 (zondag) kwamen Thomas van Mourik en Arthur Heeres uit in de -66kg, (met een deelnemers aantal van 88 judoka’s). Beiden stonden goed te judoën; Thomas scoorde een wazari, maar de Zweedse tegenstander liet deze voorsprong er niet bij zitten en kwam met een schouderworp (ippon). Arthur had aanvankelijk goede grip op de Brit, wat een shido opleverde, maar met nog slechts één minuut te gaan kwam hij door een verkeerde voet manoeuvre op wazari achterstand die niet gelijk te trekken was.

Geen van allen een herkansing op dit spectaculaire toernooi, maar wel een ervaring rijker.