Goud en zilver voor A-judoka’s in Assen

  • 19 maart 2017

Assen – Op zaterdag 18 maart jongstleden is judoka Kayleigh Heerikhuisen van Shoganai Judo Dronten kampioen geworden op het Bartje Aangepast judotoernooi in Assen door al haar partijen overtuigend te winnen. Gert-Jan Vlijm won met aanvallend judo het zilver.

Kayleigh begon haar toernooi tegen Martje Grobben. Al snel kreeg Kayleigh een wazari met een veeg en beëindigde de partij voortijdig door met een houdgreep ippon te scoren. De partij tegen Susanne Kelder werd eveneens met ippon gewonnen dankzij een prima uitgevoerde heupworp. Aangezien er dubbele competitie werd gedraaid, mochten de dames het nogmaals tegen elkaar opnemen. Ook nu wist Kayleigh Martje te verslaan met een beenworp (wazari). In de laatste partij werd een prima heupworp helaas afgekeurd maar wist Kayleigh toch het goud veilig te stellen dankzij een binnenwaartse haak (wazari).

Gert-Jan Vlijm mocht het in de eerste partij opnemen tegen Fabian Smit, die al vroeg in de partij wazari scoorde. Gert-Jan kon deze score niet meer goedmaken en verloor de partij maar kwam sterk terug want hij won zijn wedstrijd tegen Silke Norder met wazari. Ook Wouter van der Duim moest het onderspit delven want Gert-Jan wist met een houdgreep te verslaan (ippon). De laatste partij tegen Ricardo Veldman was spannend. Na de reguliere speeltijd stond er geen score op het bord en beloonde de scheidsrechter Gert-Jans aanvallende judo door hem als winnaar aan te wijzen.