Finn Raterink District Kampioen -15; totaal 8 judoka’s naar NK

  • 18 maart 2018

Markelo – Tijdens de Districts Kampioenschappen -15 jaar hebben onze judoka’s laten zien dat ze kunnen judoën. Finn Raterink werd kampioen en Colin Dittmar tweede in de 55kg, Ralph Steijn (-42) en Pepijn Braam (-50kg) wonnen brons. Bij de dames veroverde Naomi Hartemink (-36kg) het zilver.

In de -42 kg hadden we Roan de Vries en Ralph Steijn. Roan vergat in zijn eerste pot een goede pakking te maken, maar won bijna omdat hij best wel een mooie verwurging maakte. In zijn 2de pot stond hij beter te knokken, maar verloor hij door een fout. Intussen had Ralph al de halve finale bereikt door twee mooie winstpartijen op ippon. Ralph had een ijzeren pakking en was de baas. Toen bleek dat Roan de verkeerde partij had gedraaid en moest Ralph lang wachten, omdat een gedeelte overgedaan moest worden. Roan won zijn derde pot met houdgreep, maar verloor daarna van een oudere judoka. Ralph draaide een prima halve finale daarna, maar kon een wazari tegen niet meer wegwerken. Om brons was hij snel klaar met twee wazaris dus brons!

In de -46 kg hadden we Auke de Boer en Lars Wiersma. Auke stond erg goed in zijn eerste pot en was aanvallend de baas waardoor hij won. Daarna draaide hij weer een prima pot die hij net verloor en de laatste pot werd helaas verloren. Een prima eerste ervaring voor Auke.
Lars kwam een wazari achter, maar maakte dit goed met een dikke heupworp. Daarna werd helaas verloren maar in de herkansing kwam Lars goed terug. Twee potten werden snel achter elkaar binnengehaald met heupworp. En ook de strijd om het brons werd goed gestart, maar ineens lag Lars in een houdgreep; vijfde plaats en net geen NK
.

In de -50 kg hadden we Pepijn Braam, die zijn eerste pot snel binnenhaalde met twee wazaris door schouderworp. Tweede pot werd gewonnen met schouderworp gevolgd door een prima houdgreep. In de halve finale tegen Peereboom kregen we een hele spannende pot te zien, waarin Pepijn liet zien dat zijn pakking werk verbeterd is. Het werd uiteindelijk een golden score van 4 minuten die werd verloren op 3-2 op shidos. Voor het brons had Pepijn genoeg tijd om te herstellen en hij pakte weer met twee snelle schouderworpen zijn tegenstander in.

In de -55 kg hadden we Colin Dittmar en Finn Raterink en deze twee mannen waren beide in twee wedstrijden door de voorronde heen. Finn eerste pot met een fraaie uchi mata en tweede wedstrijd nog wat sneller met een maki komi. Colin had wel wat moeite met zijn pakking, maar verraste in de eerste pot met een schouderworp waarbij zijn tegenstander volledig gestrekt ging en in de tweede pot maakte hij een sankaku waar zijn tegenstander op moest aftikken.
 Dus stonden Colin en Finn wederom tegen elkaar, maar nu in de finale -55!
 Finn was duidelijk sterker op de pakking, maar Colin kwam regelmatig met verrassende acties. Met twee shidos voor Colin werd de golden score bereikt en hier was het Finn die na twee minuten wazari scoorde met een aparte overname.
 Finn dus kampioen en Colin heel tevreden met zilver.

In de -36 kg deed Naomi Hartemink ons verbazen. Naomi was geconcentreerd, had een supersterke pakking en had de ene na de andere goede actie. Het was een genot om te zien hoe ze haar eerste pot binnenhaalde met twee wazari’s. Tweede pot ging nog iets vlotter met een strakke verwurging. En in de finale werd het heel spannend, maar verloor Naomi nipt met een wazari. Zilver voor Naomi.

In de -44 kg had Laura van Born aan één winstpartij genoeg voor het felbegeerde NK ticket. Maar de zenuwen speelde een grote rol en Laura vergat haar pakking te maken en verloor partij 1, 2 en 3. In partij vier kwam alles bij elkaar en scoorde ze eerst wazari en daarna ippon met een snoeiharde overname. Laura toch vierde!

Noor van der Lingen was onze troef in de -63 kg, maar Noor had het vandaag niet makkelijk. Ze had moeite met een goede positie in de nemen en goede acties te maken. Gelukkig had Noor de ruimte om dit allemaal uit te proberen en heeft ze in ieder geval een prima golden score eruit gehaald waar ze weer de volgende leerpunten uit kan halen.

Hiermee gaan we op 7 april naar het NK-15 in Leek met Ralph, Pepijn, Colin, Finn, Naomi, Laura en Noor. Julian en Harry Martens zijn heel trots op jullie!!!

Zoë van den Berg won in District Midden-Nederland alle vier haar partijen en gaat ook naar het NK-15.