Goud voor Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen in Keulen

  • 18 maart 2018

Keulen (DE) – Op zaterdag 17 maart jl. hebben Gert-Jan Vlijm en Kayleigh Heerikhuisen  goud gewonnen op de Landeseinzelmeisterschaften in Keulen. Beiden demonstreerde hoe je met dominant en aanvallend judo kampioen wordt.

Gert-Jan Vlijm begon zijn toernooi in de klasse tot 83kg tegen Daniel Gietzold en had direct een sterke pakking. Met een beenworp (o uchi gari) kwam Gert-Jan op een wazari voorsprong en beëindigde de partij voortijdig met houdgreep. Hij won zijn tweede partij tegen Günter Plakowski op identieke wijze en mocht het in de derde en laatste partij opnemen tegen Sebastian Freu Bergemann. Ook deze tegenstander werd overmeesterd en in de houdgreep genomen waarmee het goud veilig werd gesteld.

Kayleigh Heerikhuisen had helaas maar één tegenstander Jasmin Siebelitz. Beide dames kennen elkaar goed en werden beiden in oktober wereldkampioen, Siebelitz in de klasse tot 63kg en Heerikhuisen in de -70kg. In de eerste partij was Kayleigh niet scherp en verloor onnodig de partij met houdgreep. De tactiek werd aangepast en ze nam aanvallend het heft in handen en won de partij met wazari dankzij een o soto makikomi. In de beslissende derde partij toonde Kayleigh haar mentale kracht en scoorde binnen 40 seconden een ippon met combinatie van een been- en heupworp en werd daarmee kampioen.

Beiden hebben in april een druk programma met op 14 april de World Games in Beverwijk en op 28 april de Open Duitse kampioenschappen in Berlijn. Kayleigh zal op 21 april nog deelnemen aan het Open Schots kampioenschap in Livingstone.