Caitlin, Daniël en Jasper naar EK jr. Sambo worstelen in Praag

  • 3 maart 2017

Caitlin Heerikhuisen, Daniël Wassenaar en Jasper van den Born zullen Nederland vertegenwoordigen op het EK Sambo worstelen voor junioren, wat van 18 tot en met 21 april in Praag zal plaatsvinden.

Geselecteerd op basis van ranking
Caitlin Heerikhuisen, Daniël Wassenaar en Jasper van den Born werden twee weken geleden Nederlands kampioen en haalden voldoende punten om als eerste te eindigen in de ranking in hun eigen leeftijds- en gewichtsklasse. Het drietal maakt deel uit van de Nederlandse delegatie die bestaat uit 12 Samboka’s en 3 begeleiders/coaches. Jasper zal op 19 april het eerst in actie komen in de gewichtsklasse tot 82 kilo. Daniël (tot 68 kilo) komt een dag later in actie en Caitlin (tot 80 kilo) mag op 21 april gaan strijden om eremetaal. De wedstrijden zullen via internet live streaming te volgen zijn via de website http://sambo-fias.org/pages/live

Sacha Buwalda ook geplaatst
Ook Sacha Buwalda (Wereldkampioen Sambo bij de junioren) plaatste zich voor het eindtoernooi in Praag. Haar deelname is echter nog onzeker. Sacha traint sinds enkele maanden full time op het RTC te Heerenveen waardoor zij moet afwachten of het EK Sambo in haar drukke agenda is in te passen.

Senioren naar Minsk
Het Europees kampioenschap Sambo worstelen voor de senioren zal een maand later plaatsvinden in Minsk. Ondanks dat er nog één meetmoment voor de ranking op de agenda staat, is Shoganai judoka Paula Borgonje al vrijwel zeker van een plaats in de Nederlandse selectie die op 18 mei naar Wit-Rusland zal afreizen.

Succes zorgt voor groei
“Het is geweldig dat onze judoka’s zo goed presteren in het Sambo worstelen. Dankzij de successen van deze toppers, krijgt de sport (en onze judoschool) meer aandacht in de media. Hierdoor raken steeds meer mensen geïnteresseerd in deze mooie sport. Ook steeds meer mensen uit allerlei delen van Nederland gaan het Sambo beoefenen waardoor de sport een flinke groeispurt heeft gekregen.”, aldus Bart Heerikhuisen.

Op 11 maart komen de judoka’s van Shoganai in actie op het internationale Dutch Open Sambo tournament in Dalfsen.