Verslag toernooi in Venray en Dalfsen

  • 26 juni 2022

Dit weekend 25-26 juni is er weer aardig wat gejudood. De gebroeders Van Mourik waren succesvol in Venray, Paula Borgonje werd 3de met haar team op het NK Mixteams en onze jeugd deed het heel goed in Dalfsen.
In Venray was Ginato Florencia onze eerste judoka, maar hij had het niet makkelijk in de -55 kg en verloor 2x. Daarna kwam Thomas van Mourik die eerst een Belg versloeg, daarna een Duitser en vervolgens een Zwitser. In de finale verloor hij op een wazari van de Tjech Jaromir Musil. Op zondag pakte Ruben van Mourik het ook zo goed aan; Hij versloeg eerst 2 Nederlanders en pakte in de halve finale een Zwitser in de houdgreep. In de finale versloeg hij in de golden score de Belg Gazaloev. Ruben dus goud en Thomas zilver.

In Dalfsen deden onze jeugdige talenten mee met een regionaal toernooi en ze scoorden allemaal een medaille!!!
Lena Francois, Joey v/d Holst, Jeftha Zwerver en Dave Emmelkamp werden kampioen waarbij Jeftha en Dave de eerste plek deelde met Kyan van Dalen; ze hadden alle drie 4 partijen gewonnen met ippon en onderling van elkaar gewonnen. Julian Kroes pakte zilver en Vera Knol heel netjes brons.