NK -18 verslag

  • 10 juli 2022

Op 2 juli j.l.  is Yaël Schipper vice Nederlands Kampioen -18 geworden in de -52 kg. Een prestatie van formaat nadat ze vorig jaar zilver won in de -15. Yaël had een vrijloting in de eerste ronde en moest toen tegen Schenk die ze versloeg met uchi mata en houdgreep. In de kwart finale moest Yaël het opnemen tegen Zoë van den Berg waar ze nog nooit van gewonnen had, maar wel een goed plan voor had. Het werd een shido wedstrijd waarin Yaël haar plan goed uitvoerde en Zoe uiteindelijk 3 shido’s kreeg en de wedstrijd verloor. In de halve finale moest er gewonnen worden van de lastige Elise Rustiger en in deze spannende wedstrijd won Yaël in de laatste secondes door een sumi gaeshi te maken en wazari te scoren. In de finale was de sterke Emma van Leeuwen de tegenstander en hier moest Yaël helaas capituleren, ze verloor met 2 wazari’s en won dus het zilver.

Noa Opstal had in de -70 kg een lastige start, ze begon goed in haar eerste partij tegen Jongstra maar verloor door een fout. In de herkansing kwam Noa heel sterk terug; partij 2 werd gewonnen met een houdgreep, partij 3 met een verwurging en partij 4 weer met een gave houdgreep. In partij 5 kwam Noa Jongstra weer tegen en ook nu was deze te sterk voor Noa, Jongstra werd uiteindelijk 5de.
Dan hadden we nog 2 hele stoere heren; Ralph Steijn was 2 weken geleden districtskampioen geworden in de -60 kg en pakte in de eerste pot gelijk goed door met een overwinning met sankaku houdgreep. In de 2
de partij verloor Ralph van de latere nummer 2 en helaas werd ook in de herkansing verloren.
Max Tillema deed voor het eerst mee in de -66 kg en dat was een enorme uitdaging met veel sterke tegenstanders. Eerste partij verloor Max met heupworp maar in de herkansing pakte Max wel goed door en won hij met een spectaculaire heupworp. Inde 3
de partij moest Max tegen de listige Daan Pot en hadden we een goed plan waar Max maar 1 foutje maakte en helaas verloor met een houdgreep. Daan Pot werd uiteindelijk 3de.