Verslag toernooi Noord-Oost Slagharen

  • 7 februari 2023

We hebben in Slagharen mooie wedstrijden gezien van onze judoka’s en ook weer verschillende leerpunten. Ondanks dat alle judoka’s een goeie warming up maken werd vaak de eerste wedstrijd onnodig verloren. Niet scherp of niet wakker, we gaan er in ieder geval op trainen.

Atifcan Coban en Ruben van Mourik deden het heel goed door al hun wedstrijden te winnen en gewoon kampioen te worden. Ruben deed dit in de -81 kg terwijl hij normaal in de -73 kg judoot. Atifcan was vorige week al op dreef en liet zien dat hij ook weer veel geleerd heeft hoe vast te pakken en door te gaan op de grond.

Joey van der Holst, Roos Tillema en Noa Opstal pakten alle 3 het zilver en lieten weer verrassende dingen zien vooral in het kader van hun ontwikkeling richting de grote toernooien. Joey liet t.o.v. vorige week progressie zien en scoorde veel met heupworp en houdgreep.

En dan behoorlijk wat 3de en 4de plekken wat betekent dat deze judoka’s genoeg partijen wonnen om zich te plaatsen voor de finale poule. Nick Tillema deed dat heel netjes in de -15 en greep net naast het goud. Hij liet veel strijd zien maar ook mooie worpen zoals linkse binnenwaartse haak. Joëlle v/d Knaap knokte zich in een jongens-poule heel knap naar brons. Bjorn Bakker deed voor het eerst zo’n groot toernooi mee en kwam met zijn techniek tot brons. En Jeftha Zwerver had ook veel geleerd van vorige week en stond tegen grote jongens supergoed te judoën waardoor hij zelfs tegen de kampioen gelijk speelde. Daan Hobbelman, Ginato Florencia en Ralph Steijn wonnen genoeg in hun poule voor 3de plek. En Ryu Kloosterman maakte goed gebruik van zijn sankaku om brons binnen te halen.

Jayden Duijzer, Julian Kroes, Fenne Schipper en Lena Francois wonnen 1 of meerdere partijen, maar dit was helaas nog niet genoeg voor de finale poule. Maar op dit niveau winnen is al een mooi begin, werk aan jullie leerpunten! Dylano Oosterhof, Noud Maurik, Koen Lambers, Gifairo Rotering, Meta van Ommen en Max Tillema stonden goed te knokken maar konden om verschillende reden nog geen resultaat maken. Meta, Dylano en Noud stonden voor het eerst in de -15 en vergaten de geleerde technieken in de praktijk te brengen. Gifairo maakt elke week stappen en scoorde nu ook wazaris, maar helaas zag de scheids ze niet. Koen was net hersteld van twee weken corona en dwong respect af dat hij alle vier zijn partijen gigantisch zijn best deed. En arme Max werd gediskwalificeerd voor een klein foutje en mocht na 1 partij niet meer verder. Wij waren hier best ontstemd over.