Max Tillema Nederlands Kampioen -18

  • 12 februari 2023

Max Tillema is zaterdag Nederlands jeugdkampioen geworden in de gewichtsklasse -73 kg. Max legde uitstekende prestaties op de mat in Den Haag.
Max won in de -73 kg al zijn wedstrijden. Eerst werd Lucas Langenberg verslagen met een buitenwaartse haak en houdgreep. Daarna volgde Joeri Nakken die binnen een minuut in de houdgreep van Max lag. In de kwartfinale pakte Max Xander Swart in de houdgreep. In de halve finale stuurde Max Kaj Knoppersen door naar de grond en maakte de partij af met een houdgreep. De finale was superspannend want Kuba den Broeder scoorde eerst een wazari. Daarna kostte het  Max heel veel energie om terug te komen en een wazari met zijn houdgreep te scoren. Vlak daarna scoorde Max de 2de wazari met weer een houdgreep en was hij Nederlands Kampioen.

Noa Opstal (-70kg) pakte op hetzelfde NK een knappe derde plek. Noa won haar eerste partij met ippon, maar werd daarna door Xanne van Lijf, de latere nr 1, naar de herkansingen doorgestuurd. Hier won ze vier wedstrijden op rij met een bronzen plak als resultaat!

Yaël Schipper (-52kg) had de eerste ronde een bye, maar verloor haar eerste wedstrijd Elise Rustige (die op de 2e plaats eindigde). De twee volgende wedstrijd won Yaël, maar daarna verloor ze van Marlouk Colbers uit Limburg.

Max Tillema goud     Noa Opstal brons