NK-21: Zilver voor Roy en weer geen brons voor Arthur

  • 14 februari 2016

Shoganai Judo Dronten had afgelopen zaterdag 13 februari tien judoka’s in de strijd op het Nederland Kampioenschap -21 te Nijmegen.

Ondanks harde strijd en dat er mooie punten zijn gescoord, lukte het alleen Roy Koffijberg om eremetaal te veroveren. Roy verloor, in de nieuwe gewichtsklasse -60kg, de finale van Matthijs van Harten (Zuid Holland) en won zilver. Arthur Heeres slaagde er niet in tesamen met Roy op het podium te komen. In de kwart finale dirigeerde Roy hem naar de herkansing, daar pakte Arthur weer twee partijen, maar verloor hij, net als vorig jaar, de strijd om brons: een vijfde plaats.
Eveneens in de -60kg eindigde Thomas van Mourik op de negende plaats en moest Daniël Wassenaar wegens blessure vroegtijdig opgeven.

In de -73 won Erik Veldman zijn eerste drie partijen, maar het tij keerde in de kwart finale en herkansing: een negende plaats.
Sebastiaan van Eck (-81kg) kwam niet door de tweede ronde en de herkansing. Jasper van der Born (-81kg) verloor de eerste wedstrijd en de herkansing.
Bij de dames -57kg was Marlynn Martens helaas evenzo onfortuinlijk als Jasper. Sacha Buwalda struikelde in de kwart finale met een yuko verschil en de herkansing ging verloren met een vol punt.

Vera Oosterhuis (-63kg) was na twee operaties en revalidatie weer aan het terugkomen op haar niveau, toen vlak voor de Districts Kampioenschappen haar blessure wederom opspeelde. Alvorens noodgedwongen de topsport te moeten beëindigen, zou Vera nog één keer laten zien wat ze waard was! Haar eerste opponent was welsiwaar Wereld kampioen -18 2015 Sanne Vermeer, die met een ippon te sterk was voor haar. In de herkansing versloeg Vera echter vier tegenstanders met de hoogste score, ippon! Kyra Reumerman blokte haar weg voor de strijd om brons. Een zevende plaats is gezien de omstandigheden (blessure) een mooie plaats!