District kampioenschappen -12 en -18, Markelo: 5 judoka’s naar NK -18

  • 18 februari 2019

Afgelopen zaterdag hebben onze judoka’s goed gepresteerd op de Districtskampioenschappen -12/-18 in Markelo. Bij de -12 werden Roos Tillema en Bram Wiersma kampioen. Nick Tillema en Natlaie Steijn veroverde het brons. Carsten Bongaarts werd vijfde.

Bij de -18 werd Ruben van Mourik onbedreigd kampioen. Ralph Steijn en Joia Hiemstra wisten heel netjes het zilver te winnen. Pepijn Braam en Aranka Sulkers haalden het brons binnen. Deze vijf gaan op zaterdag 9 maart a.s. naar het NK -18 te Den Haag.

DK-12:
Op het DK-12 werd Nick Tillema derde in de -27 kg. Zijn eerste pot verloor hij van een hele lange jongen, in de herkansing moest hij tegen trainingsmaatje Gossee Winnubst en won Nick met heupworp en houdgreep.
Roos Tillema was er heel erg opgebrand om Districtskampioen te worden. Ze gooide er direct de beuk in en won de eerste pot met heupworp en houdgreep. Daarna werd ook gewonnen met heupworp. Derde pot met 2 tani o toshis en de laatste wedstrijd op beslissing.
Nathalie Steijn bevestigt haar groeiende vorm met een bronzen medaille in de -32 kg. De eerste wedstrijd ging nog wat stroef en werd helaas verloren, maar daarna liet Nathalie zien waar ze goed in is; de linkse heupworp. Het brons werd met een hele mooie ippon veroverd.
Bram Wiersma werd kampioen in de -34 kg. Dat ging niet heel makkelijk, maar Bram liet wel zien over een geweldig reactievermogen te beschikken. Eerste pot won hij met 2 wazaris, Volgende wedstrijd scoorde Bram wazari, maar gaf er ook 1 weg en won uiteindelijk op beslissing. Vervolgens werd gewonnen met 2 wazaris. In de halve finale werden wat fouten gemaakt door de scheidsrechter, waardoor een gedeelte overgespeeld moest worden en Bram uiteindelijk op beslissing won. In de finale won Bram overtuigend op wazari. In de zelfde klas won Florian Huisman met een hele mooie ippon zijn 1ste pot, maar verloor daarna 2 keer. Carsten Bongaerts won 2 wedstrijden en verloor de strijd om het brons.

DK-18:
Net zoals vorig jaar werd Ruben van Mourik kampioen in de -66 kg. Ruben is lekker aan het judoën dit seizoen, wat resulteert in mooie en overtuigende punten. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2 wazaris. Daarna met ippon door schouderworp, de derde wedstrijd werd ook weer een dikke ippon en de finale was ook snel klaar met een spectaculaire worp.
In dezelfde klasse won Gertjan Kuindersma met ippon, maar verloor daarna 2 keer. Finn Raterink streed voor het eerst op dit niveau in de -66, hij verloor zijn 1ste pot, maar won zijn 2de pot heel snel. In de 3de pot kwam hij niet tot een goede pakking en verloor opnieuw.
Pepijn Braam is nog -15 en deed hier mee voor de uitdaging. Zijn eerste wedstrijd was spannend en Pepijn kwam mooi op voorsprong, maar liet zich toch verrassen met een beenworp. In de herkansing won Pepijn voor het eerst met een armklem en om brons versloeg hij de lastige Bronsvoord door vanaf achterstand 2 keer een wazari te scoren.
Ralph Steijn is ook nog -15 jaar en pakt zilver in de -46 kg. Ook hier hebben we te maken met een talent die zich goed ontwikkelt. Eerste pot werd overtuigend gewonnen met verwurging en tweede op houdgreep. De finale was spannend en Ralph stond hier heel goed te judoën, maar kreeg toch 2 x wazari tegen.

In de -60 kg hadden we 3 judoka’s die het net niet konden waar maken.
Colin Dittmar en Lars Wiersma zijn nog maar net -60 kg en hadden moeite met de kracht van hun tegenstanders. Colin kon wel zijn 1ste pot winnen. Elvin van Aken verloor zijn 1ste pot in de golden score en won daarna van Lars. In zijn 3de pot was Elvin te nonchalant en verloor met verwurging.

Voor Joia Hiemstra was dit het eerste toernooi na maanden herstel. De eerste pot was het zoeken naar ritme en met 2 wazaris werd deze binnengesleept. 2de pot werd snel gewonnen met houdgreep en halve finale werd gewonnen met een hele mooie schouderworp. In de finale werd Joia’s aanval overgenomen, maar het zilver ziet er heel goed uit voor iemand die een tijd niet heeft kunnen judoën.
En Aranka Sulkers haalde mooi het brons in de -52 kg. Ze verloor 2 potten, maar won de laatste overtuigend en haalde het brons binnen.

Aranka, Joia, Ruben, Pepijn en Ralph gaan op zaterdag 9 maart a.s. naar het NK-18 in Den Haag.