Shoganai Judodag opnieuw een groot succes!

  • 23 augustus 2020

Afgelopen zaterdag heeft Shoganai het nieuwe judoseizoen geopend met een daverende Judodag. Met bijna 50 judoka’s van 4 t/m 25 jaar, verdeeld over 4 teams, werden verschillende sportonderdelen afgewerkt. Na 16.00 uur werd er met de ouders gezamenlijk gegeten op een Corona verantwoordelijke manier.

In de ochtend werd begonnen met de teamontmoeting waarbij de judoka’s kennis maken met hun teamleden en allemaal een shirt maken met hun naam en team erop.

Op deze manier ontstonden de 4 teamnamen; Gele Zonnebloemen, Blauwe Haaien, Oranje Leeuwen & Witte IJsberen. Alle 4 de teams kregen een korte clinic Rugby en gingen de teams tegen elkaar strijden in team judo & rugby. Om 13.00 werd er gezamenlijk geluncht waarna het judo & rugby werd afgemaakt. Toen was het tijd voor een aantal andere teamuitdagingen zoals het banden kantelen, de team-run en het touwtrekken. Voor het eten werden de ouders nog vermaakt met een demonstratie buik schuiven.

De sfeer was weer geweldig en de judoka’s bleven zichzelf overtreffen met hun inzet en kwaliteiten. Er was veel teamspirit en elk team wist wel 1 van de onderdelen te winnen.

Zo waren de Zonnebloemen de beste in het rugby waar een aantal spannende wedstrijden in gelijkspel eindigden. De Haaien wonnen het teamjudo, zij hadden net zoveel wedstrijdpunten als de Zonnebloemen maar meer judopunten. De IJsberen & Leeuwen hadden ook beide 1 ontmoeting gewonnen. Het touwtrekken werd gewonnen door de IJsberen met de Leeuwen als prima 2de. De Leeuwen wonnen het banden kantelen en de IJsberen de team run.

Met alle resultaten bij elkaar opgeteld kwam het team van de Zonnebloemen als kampioen uit de bus! De Haaien werden net 2de voor de IJsberen (3de ) en de Leeuwen (4de ).

Er werd na 16.00 uur lekker soep, salade, pizza en hamburgers gegeten. De pizza’s werden door de teamleiders Julian & Arthur gebakken in een echte steenoven.

Voor de dank wil ik een extra applaus voor Henriette Heeres, Marije Wiersma, Lizbeth & Mart-Jan Steijn, Gerben de Waal, Annemarieke & Marlynn Martens, Yoniet, Peter Arkenbout, Justin Wassenaar, Gert-Jan Vlijm, Andrea & Rogier Huisman, Pieter van Aken & Dave Kollen.

De Zonnebloemen op 1: Julian Martens, Elvin van Aken, Laura van Born, Goewan Winnubst, Mohammed Alkhuder, Phileine van Hal, Florian Huisman, Wies Brandsma, Bowie Kollen, Vera Knol, Jefta Zwerver.

De Haaien winnen zilver: Paula Borgonje, Pepijn Braam, Kian Poortvliet, Sander & Jesse Commandeur, Sherayno Gedi Willems, Fenne Schipper, Krijn Arkenbout, Meta van Ommen, Savino Groenendijk & Lukas Wijnholds.

De IJsberen hebben brons: Séun Steenken, Aranka Sulkers, Ralph Steijn, Joeri Klooster, Feline Veenstra, Bram Wiersma, Ryu Kloosterman, Gossee Winnubst, Akke Brandsma, Jordie Griffioen, Vivienne Huisman, Jermain Kollen.

De Leeuwen: Arthur Heeres, Francisco van der Steen, Kjeld van Asperen, Noa Opstal, Yaël Schipper, Yorben de Waal, Nathalie Steijn, Germ Brandsma, Levi Hofman, Daniël de Jong, Joshua Wijnholds, Sepp & Tijs Vos.